Mărturii despre coşmarul şpăgii din biroul vecin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Notar Ana Claici. FOTO: Sebastian Tătaru
Notar Ana Claici. FOTO: Sebastian Tătaru

Scandalul de corupţie în care sunt implicaţi vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, şi soţia acestuia, notarul Ramona Şerban, a creat o victimă colaterală: notarul public Ana Claici, vecină cu biroul notarial al Ramonei Şerban. Ana Claici a vorbit pentru „Adevărul” despre coşmarul pe care l-a trăit pentru că vecinii săi sunt acuzaţi de corupţie.

Potrivit procurorilor, miercurea trecută a fost programată data la care Iacob Chişărău trebuia să le dea soţilor Şerban cei 50.000 de euro. „Tranzacţia” era stabilită la mall, dar în ultimul moment soţia judecătorului l-a chemat pe Chişărău la biroul său notarial din centrul Timişoarei, unde s-au predat banii. Procurorii nu aveau mandat de percheziţie pentru biroul Ramonei Şerban, astfel că au luat decizia să-l sigileze până la primirea unui mandat. Problema a apărut în momentul în care procurorii au constatat că pe acelaşi hol sunt două intrări. Una era spre biroul Ramonei Şerban, cealaltă, spre cel al Anei Claici, iar persoana care a predat şpaga nu a mai reţinut în ce birou s-au dat banii.

Atmosfera de la DNA: „Total neplăcută

Pentru că nu au vrut să rateze „prada” de 50.000 de euro, procurorii au luat decizia să sigileze atât biroul notarial al Anei Claici, cât şi pe cel al Ramonei Şerban. După sigilarea biroului, notarul a fost invitat la sediul DNA, pentru semnarea procesului-verbal de sigilare a biroului.

„Nu am fost la audieri, nici măcar în calitate de martor. Am fost doar să semnez procesul verbal. Este o atmosferă total neplăcută acolo. Când intri la DNA, poţi să uiţi de orice drepturi pe care le ai, fie că eşti făptuitor, fie că nu eşti făptuitor”, a mai declarat notarul. Ana Claici mărturiseşte că a trăit câteva zile de coşmar pentru simplul fapt că a fost vecină cu biroul în care s-a predat şpaga. „Am avut colegi care au crezut că sunt implicată. M-au sunat şi clienţi să le confirm că nu am nicio implicare. Imaginea mea a avut de suferit, deşi oamenii mă cunosc şi ştiu că nu aş putea fi implicată. M-au sunat priteni şi rude chiar din străinătate să mă întrebe ce s-a întâmplat. Le-am spus tuturor că nu am nicio implicare”, a mărturisit Ana Claici, care a mai trebuit şi să-i explice copilului de 10 ani „de ce apare mami la televizor”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite