Comisarii Gărzii de Mediu au dat amenzi de peste 50.000 de lei pentru bombe ecologice din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un control de rutină al comisarilor de la Garda de Mediu Timiş a fost suficient pentru a se constata că în România anului 2011 încă sunt primării care aruncă gunoaiele în gropi clandestine de la marginea localităţilor.

Lipsa unui deponeu ecologic la standard europene atrage după sine situaţii dezastruoase din punct de vedere al mediului. În urma unor verificări efectuate în judeţ, comisarii Gărzii de Mediu au constatat că primăriile din Racoviţa şi Sânmihaiu Român nu au contracte cu firme de salubritate, aruncând gunoaiele la întâmplare. „Primarii au invocat lipsa banilor, dar aceştia trebuie să înţeleagă că mediul trebuie să fie o prioritate şi să prevadă bani pentru acest lucru", a spus comisarul-şef al Gărzii de Mediu Timiş, Marian Eperieş.

Potrivit acestuia, în afară de cele două primării au mai fost amendate firmele de salubritate din Lugoj şi Buziaş. La Lugoj, firma Salprest a fost amendată pentru că a permis oamenilor străzii să intre la groapa de gunoi, unde au provocat un incendiu puternic. „Valoarea totală a amenzilor se ridică la 53.000 de lei, iar acolo unde au fost verificări se vor face controale şi în luna noiembrie pentru a verifica dacă s-a intrat în legalitate", a mai spus Marian Eperieş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite