Cele mai interesante bătălii electorale din Timiş. Vezi lista completă a candidaţilor pentru alegerile parlamentare din decembrie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă numele "grele" care candidează în Timiş, cum ar fi Vasile Blaga sau Valeriu Tabără, pot fi siguri pe succes, există colegii unde lupta pentru voturile alegătorilor se anunţă a fi pe cât de interesantă, pe atât de strânsă.

În Colegiul 1 din Timiş, pentru Camera Deputaţilor vor lupta doi oameni cunoscuţi mai puţin pentru activitatea lor politică.

Horia Cristian este medic chirurg de profesie şi a fost, în trecut, în conducerea Spitalului Judeţean şi a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. În 2008 a candidat pentru Camera Deputaţilor din partea PNL şi a fost ales, propunând în mandatul care se arpoie de final mai multe proiecte de lege legate de sistemul medical din România.

Cornel Sămărtinean (PDL) este un fost comerciant de textile, cunoscut mai mult timişorenilor ca director al Aeroportului "Traian Vuia" din Timişoara, pe care l-a condus din ianuarie 2010 până în iunie 2012. Sămărtinean este om de afaceri, asociat în mai multe societăţi comerciale, şi se implică în comunitate, fiind membru fondator al Clubul Rotary Ripensis din Timişoara.

Una dintre cele mai strânse lupte din judeţul Timiş, la viitoarele alegeri, se va da în Colegiul 3 - Deputaţi, unde candidează Adrian Orza şi Maria Grapini.

Adrian Orza a fost marele perdant al alegerilor locale din acest an. Creditat cu şanse mari de a ajunge primar, sprijinit de Gheorghe Ciuhandu, care a condus oraşul timp de patru mandate, Orza a fost învins categoric de candidatul USL, Nicolae Robu. Fost viceprimar al Timişoarei timp de 12 ani, Adrian Orza este încă popular în oraş, iar acum candidează pentru un post de deputat din partea Alianţei România Dreaptă.

Maria Grapini este şefa filialei Timiş a Partidului Conservator şi va candida pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 3 Timiş. Grapini este o prosperă femei de afaceri, cunoscută în oraş, dar şi în ţară, pentru că este preşedinte al Federaţiei Patronatelor din Industria Uşoară. Imaginea de om de afaceri capabil şi sprijinul USL fac din Maria Grapini un candidat de luat în seamă.

În acelaşi colegiu va candida şi Marius Dugulescu, un controversat „traseist", trecut prin tot spectrul politic, şi care acum candidează din partea PP-DD.

Iată lista completă a candidaţilor din judeţul Timiş pentru alegerile parlamentare:

Camera Deputaţilor

Colegiul 1: Cornel Sămărtinean (PDL), Horia Cristian (PNL), Petrică Folică (PP-DD), Francisc Halasz (UDMR), Violeta Buta (PRM)

Colegiul 2: Alain Rus (PDL), Sorin Grindeanu (PSD), Florian Creţ (PP-DD), Zsolt Molnar (UDMR), Gheorghe Stăiculescu (PRM)

Colegiul 3: Adran Orza (PNŢCD), Maria Grapini (PC), Marius Dugulescu (PP-DD), Andrei Kiss (UDMR), Gheroghe Pribeanu (PRM)

Colegiul 4: Ovidiu Ciuhandu (PDL), Ion Răducanu (UNPR), Maria Barna (PP-DD), Andrei Molnar (UDMR), Florian Velimirovici (PRM), Adrian Gociu (independent)

Colegiul 5: Alin Popoviciu (PDL), Cosmin Costa (PNL), Iulian Coroamă (PP-DD), Gabor Toth (UDMR), Cătălin Ciocoiu (PRM)

Colegiul 6: Valeriu Tabără (PDL), Cătălin Tiuch (PSD), Petru Juravle (PP-DD), Endre Kiss (UDMR), Ioan Bercia (PRM)

Colegiul 7:
Mihai Bojin (PDL), Sorin Stragea (PSD), Ramona Conţescu (PP-DD), Carol Kiss (UDMR), Viorica Ceauşu (PRM)

Colegiul 8: Marin Popescu (PDL), Petru Andea (PSD), Adrian Diaconu (PP-DD), Mihai Takacs (UDMR), Vasile Dumitrescu (PRM)

Colegiul 9:
Tiberiu Lelescu (PDL), Dorel Covaci (PSD), Florian Zanfir (PP-DD), Erika Păştean (UDMR), Daniel Morariu (PRM)

Colegiul 10: Petru Roman (PDL), Gheorghe Ciobanu (PSD) Octavian Hinoveanu (PP-DD), Iuliana Komsa (UDMR), Nicolae Croitoru (PRM)

Senat

Colegiul 1: Teodor Mărieş (Forţa Civică), Beni-Oni Ardelean (PNL), Mircea Purceld (PP-DD), Francisc Szabo (UDMR), Ludovic Mardari (PRM), Zsolt Kasa (PPMT - Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania)

Colegiul 2: Gheorghe David (PDL), Petru Ehegartner (PNL), Ilie Bertea (PP-DD), Csaba Farkas (UDMR), Livius Ţârnea (PRM), Peter Schwartz (PPMT)

Colegiul 3: Vasile Blaga (PDL), Matei Suciu (PSD), Liviu Matacă (PP-DD), Gabor Kaba (UDMR), Gavril Roşian (PRM)

Colegiul 4: Marinel Paşca (PDL), Ilie Sârbu (PSD), Ioan Iovescu (PP-DD), Adal Szabo (UDMR), Dorel Bujorean (PRM)

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite