Sprijin pentru firmele timişene care vor să facă afaceri în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul Regional de Afaceri
Centrul Regional de Afaceri

În weekend-ul trecut, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a primit vizita a două persoane importante din Cernăuţi: unul dintre viceprimari, Petro Rotar, şi preşedintele Camerei de Comerţ din oraşul ucrainean, Vasyl Liahovici.

Cei doi ucraineni, prezenţi la Timişaora cu ocazia Zilelor Oraşului, s-ai întâlnit cu reprezentanţii CCIAT. Discuţiile au vizat stabilirea unui parteneriat între cele două camere de comerţ care să faciliteze şi să promoveze relaţiile de afaceri dintre companiile din judeţul Timiş şi Ucraina şi semnarea unui acord de colaborare. Românii şi ucrainenii au identificat mai multe oportunităţi de afaceri şi au făcut propuneri de colaborare în numeroase domenii.

"Cred că ţările în care oamenii au foarte multe lucruri în comun pot identifica căile prin care să colaboreze pe linie de afaceri. Firmele de producţie din Timiş pot fi competitive pe piaţa Ucrainei. CCI Cernăuţi a oferit firmelor membre ale CCIAT care activează în domeniul prelucrării lemnului posibilitatea de a participa cu stand gratuit la un târg specializat care va fi organizat la Cernăuţi, la începutul lunii octombrie 2012. Vom face cunoscut acest lucru în rândul firmelor din domeniu", a declarat Menuţa Iovescu, Directorul General al CCIAT.

În Timiş funcţionează nouă firme cu capital social ucrainean. Următorul pas în dezvoltarea relaţiilor dintre cele două oraşe va fi întâlnirea reprezentanţilor celor două camere de comerţ la Cernăuţi, în octombrie 2012, cu ocazia Zilelor Oraşului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite