Mişcarea Noua Republică, revoltată că Adrian Năstase scrie pe blog din puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase
Adrian Năstase

Reprezentanţii mişcării Noua Republică atrag atenţia asupra faptului că fostul premier Adrian Năstase postează pe blog, din închisoare. Noua Republică mai critică şi lejeritatea cu care Năstase declară că se simte „ca în cantonament" după gratii. 

Fostul premier, Adrian Năstase, încarcerat la Penitenciarul Jilava, a transmis, sâmbătă, un mesaj de mulțumire către cei care l-au încurajat și a precizat că se conideră într-un fel de cantonament. „Dragi prieteni, vă mulţumesc pentru comentarii şi pentru mesajele de încurajare. Le-am citit cu mare atenţie - ca de obicei - şi cu multă bucurie. Aflaţi despre mine că citesc mult şi că pregătesc un studiu despre formula optimă de reprezentare a României la Uniunea Europeană. Mă consider într-un fel de cantonament...", a scris Adrian Năstase într-o postare pe blogul personal.

Reacţiile nu au întârziat să apară. Reprezentanţii mişcării Noua Republică sunt revoltaţi că Năstase are posibilitatea de a posta pe blog, din închisoare, şi solicită un regim strict de detenţie pentru fostul premier.

Vă prezentăm mai jos întreg mesajul reprezentanţilor mişcării Noua Republică:

Noua Republică întreabă Guvernul Ponta: În ce ţară trăim? Cum este posibil ca un infractor de drept comun să scrie pe blog din închisoare? Ne referim, evident, la condamnatul penal Adrian Năstase, fost şef al partidului socialist, care declară că se simte în penitenciar ca într-un "cantonament".

Noua Republică atrage atenţia autorităţilor că infractorul Adrian Năstase nu trebuie să se simtă acolo unde este acum ca într-un "cantonament, ci, dimpotrivă, ca într-o instituţie corecţională, în executarea unei pedespse penale care trebuie să fie, potrivit legii, o măsură de constrângere şi un mijloc de reeducare în vederea formării unei atitudini corecte a condamnatului faţă de muncă şi faţă de ordinea de drept.

Infractorul Adrian Năstase trebuie să înveţe că banii se câştigă prin muncă cinstită şi prin respectarea legilor acestei ţări. Noua Republică anunţă electoratul că, odată ajunşi în Parlament, reprezentanţii săi vor propune şi vor susţine adoptarea unei legi care să înăsprească regimul de detenţie al condamnaţilor pentru infracţiuni de corupţie şi care să îi împiedice să dobândească o notorietate nemeritată din spatele gratiilor.

Mesajul lui Adrian Năstase din închisoare: „Mă simt ca în cantonament“

Mişcarea Noua Republică

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite