Autorităţile locale au votat favorabil pentru o asociere în vederea construcţiei a cinci parcări subterane în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au votat, în unanimitate, în şedinţa extraordinară de joi, proiectul privind realizarea unor parcări subterane în Timişoara, proiect care acum mai bine de o săptămână nu obţinuse numărul necesar de voturi.

Consiliul Local a aprobat asocierrea Administraţiei Domeniului Pupblic cu două firme, una din Braşov şi una din Graz (Austria), companii interesate să construiască cinci parcări subterane în zona centrala a oraşului. În şedinţa din 24 aprilie, proiectul de hotărâre privind realizarea celor cinci parcări subterane a obţinut 16 voturi "pentru" şi o abţinere, în timp ce doi aleşi nu au votat. Fiind vorba de domeniul public, era nevoie de cel puţin 18 voturi.

Astfel, Kronvest Investment Group SA, o firmă româno-austriacă din Braşov, vrea să construiască spaţii subterane de parcare în zona parcului I.C. Brătianu - Casa Oamenilor de Ştiinţă, o parcare în zona Punctelor Cardinale, sub parcul din zona Tribunalului, una în zona pieţei Mărăşti şi una sub Parcul Botanic. Firma austriacă Mandelbaum şi-a manifestat interesul de a construi o parcare subterană sub ceasul floral dintre Hotelul Continental şi Complexul Comercial Bega. În total este vorba de aproximativ 2.500 de locuri de parcare subterane în zona centrală a oraşului, pe care investitorii spun că le pot da în folosinţă la 18 luni de la începerea lucrărilor, odată ce abrobările necesare vor fi obţinute.

Dorinţa constructorilor, manifestată în de la primele discuţii cu reprezentanţii autorităţilor, este ca ei să poată administra parcările pe o perioadă de câteva decenii, încasând venitul aferent taxelor de parcare, urmând ca apoi toate construcţiile să intre în proprietatea Consiliului Local. Propunerea iniţială a constructorilor a fost o concesionare de 49 de ani, însă autorităţile locale au considerat că aceasta este prea lungă, propunând 25 de ani. Investiţia totală în aceste parcări a fost estimată în jurul sumei de 65 de milioane de euro.

O parcare subterană mult aşpteptată de timişoreni, cea din zona Pieţei 700, va fi gata până la sfârşitul acestei luni, conform autorităţilor locale.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite