Carnagiul din Ungaria, istoria unei tragedii în imagini GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea trecută, 14 români şi-au pierdut viaţa, la doar 19 kilometri distanţă de ţară, între localităţile ungureşti Szeged şi Mako. Oamenii se întorceau de la muncă sau din concedii, din Spania, într-un microbuz. Fatalitatea a însemnat un tir încărcat cu lemn, care prin absurd, la doar 15 minute de la trecerea prin vamă, a intrat pe sens interzis, prin parapetul autostrăzii, şi a spulberat microbuzul.

La miezul nopţii trecute, un apel telefonic disperat chema poliţia şi salvarea între Szeged şi Mako, în apropiere de România. Tocmai avusese loc unul dintre cele mai grave accidente din istoria carnagiilor de pe autostrăzi: un tir aproape dezintegrase un microbuz plin cu oameni.

Şoferul care a provocat carnagiul era bolnav

Câteva dintre chipurile ucise de şoferul de TIR

Tirul venea dinspre Arad, încărcat cu lemn, şi se îndrepta spre Germania, în timp ce microbuzul venea dinspre Spania şi ducea 15 oameni către familiile lor. Cauza accidentului rămâne în continuare un mister, pentru că şoferul de tir nu era nici obosit, nici bolnav şi, cel mai probabil, conform poliţiei maghiare, nu avea viteză foarte mare şi nici nu a încercat să frâneze.

DAŢI CLICK PENTRU GALERIE FOTO

Accident cumplit pe autostrada Szeged-Mako

Întreaga scenă de groază a fost urmărită de un alt şofer de tir, aflat în spatele vehiculului ucigaş. Bărbatul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a declarat că el şi colegul lui aşteptaseră până la ora 11 în vamă şi că se aflau la volan de doar 15 minute când a avut loc accidentul. Isteria momentului a făcut imposibilă identificarea victimelor, care au fost recuperate din câmp sau chiar de sub roţile tirului.

Accidentul cu 14 victime a avut loc pe autostrada Szeged-Mako. FOTO: Remus Runcan

Un singur bărbat din microbuz a supravieţuit tragediei, iar starea lui de sănătate este incertă în acest moment. Şi şoferul tirului se află într-o stare foarte proastă, în prezent este internat în spitalul din Szeged şi a fost reţinut pentru 72 de ore, urmând să fie propus pentru arestare preventivă.

DAŢI CLICK PENTRU GALERIE FOTO

Accident cumplit pe autostrada Szeged-Mako

Dincolo de toate declaraţiile făcute de purtătorii de cuvânt ai diferitelor instituţii, dincolo de mesajele consulilor, ale românilor îndoliaţi de pe forumuri sau de tristeţea celor care şi-au plâns morţii, fără să înţeleagă, a rămas un ghem de fiare, un câmp presărat cu trupuri fără viaţă şi mai mulţi saci în care ungurii au depozitat resturile bagajelor celor decedaţi. O mână de fotografii împrăştiate pe câmp, dintr-un rucsac, nu vor mai ajunge niciodată la părinţi sau bunici, iar dicţionarul în spaniolă, pe cotorul căruia cineva a scris Angy, nu va mai fi folosit niciodată.

Citeşte şi:

Şoferul TIR-ului ucigaş a fost reţinut pentru 72 de ore, deşi este în stare gravă la spital

Carnagiu la graniţa cu România: Un TIR românesc a provocat un accident cu 14 morţi pe autostrada Szeged- Mako GALERIE FOTO

El este şoferul TIR-ului care a provocat accidentul cu 15 morţi din Ungaria  

Patronul TIR-ului care a provocat carnagiul din Ungaria-un fost politist de frontiera-urmarit de necazuri

Şoferii români de autocare, spaima autostrăzilor din Ungaria: "Goana după bani îi face inconştienţi"

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite