Familie cu forţa: aproape 200 de timişorence au fost victime ale violenţei domestice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 50 la sută dintre apelurile de urgenţă care sunt primite la dispeceratele forţelor de ordine din Timiş semnalează acte de violenţă în familie. Statisticile arată că, în fiecare minut, două persoane de sex feminin devin victime ale violenţei domestice.

Din evidenţele poliţiştilor reiese că numărul persoanelor din Timiş care au depus plângere după abuzurile la care sunt supuse a crescut, anul acesta, cu 25 de procente, ajungând la aproape 200 de cazuri.

Numărul anunţurilor telefonice este de patru ori mai mare decât cel al plângerilor depuse, multe dintre femei renunţând pe parcurs la formularea în scris a acuzelor împotriva celor care le-au agresat. "Legislaţia românească actuală oferă puţine mijloace de protecţie pentru femeile care se confruntă cu această problemă, neexistând, ca şi în ţările occidentale, prevederi precum ordinul de restricţie. O problemă este costul ridicat al certificatelor medico-legale, acestea costând chiar şi câteva milioane de lei vechi", spune Emil Andrei, de la biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite