GALERIE FOTO Cum se trăieşte în mizerie la doi paşi de civilizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuinţe improvizate demolate de autorităţi
Locuinţe improvizate demolate de autorităţi

Autorităţile din Timişoara au demolat vineri dimineaţa câteva colibe construite ilegal, în "coasta" fabricii unei companii multinaţionale, şi în care trăiau mai multe persoane din Timişoara, dar şi din alte zone ale ţării.

Poliţiştii locali din cadrul Biroului de Intervenţie Rapidă şi din cadrul Serviciului Protecţia Mediului, cu sprijinul Secţiei 2 Poliţie, au acţionat, vineri dimineaţă, în Calea Buziaşului - Optica, în spatele firmei Continental, unde mai multe familii şi-au improvizat colibe pe un teren viran, trăiau în condiţii improprii, strângeau deşeuri şi alte resturi în jur. Aici au fost depistaţi un număr de opt adulţi şi patru minori, aceştia din urmă cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani, cu domicilii în Zalău, Caransebeş şi Timişoara. Cei în cauză au fost preluaţi de poliţiştii locali, aduşi la sediul instituţiei pentru identificare şi înscriere în baza de date, fiind ulterior preluaţi spre consiliere şi de către reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara.

Click pe poze pentru GALERIE FOTO!

Locuinţe improvizate demolate de autorităţi

De asemenea, persoanele în cauză au fost sancţionate pentru construirea pe domeniul public de construcţii improvizate şi pentru abandonarea de deşeuri. Ulterior, angajaţii societăţii de salubritate au trecut la demolarea colibelor improvizate şi la igienizarea terenului, de unde au strâns aproximativ 30 de metri cubi de deşeuri. Autorităţile anunţă că acţiunile de acest gen vor continua, pentru că există sesizări că în mai multe zone din oraş persoane fără adăpost sau venite din alte localităţi îşi improvizează colibe, fac mizerie şi crează disconfort locuitorilor din zonele respective. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite