Un jaf de acum trei ani a băgat Primăria Giulvăz în criză. Bugetul local nu şi-a revenit nici azi după furtul celor 30.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul lui 2008, din Primăria Giulvăz a fost furat seiful, în noaptea de dinaintea zilei de salariu. Primul succes în acest caz a fost găsirea seifului, pescuit zilele trecute din râul Timiş. Furtul din 2008 a creat o adevărată gaură în bugetul comunei.

Jafurile nerezolvate rămân una dintre cele mai mari probleme la nivelul Inspectoratului de Poliţie Timiş. În ciuda numărului de poliţişti desemnaţi să se ocupe de anchete, vinovaţii sunt greu de găsit, iar de recuperarea prejudiciilor nici nu poate fi vorba. Un exemplu concret îl reprezintă un jaf petrecut la sfârşitul anului 2008 în localitatea Giulvăz, unde mai multe persoane cu identitatea necunoscută au furat un seif greu de aproximativ 300 de kilograme. Din 2008, poliţiştii încearcă  să rezolve cazul, iar echipa de cercetare a fost schimbată de mai multe ori. Rezultatele însă au întârziat să apară.

Până acum, anchetatorii au stabilit că hoţii au venit cu o maşină pick-up, au deschis poarta primăriei şi au pătruns în curtea instituţiei. Hoţii au ştiut că Primăria Giulvăz are două sisteme de alarmă şi au reuşit să le anihileze pe ambele, prin întreruperea alimentării cu curent electric. A fost suficientă forţarea unui singur geam, astfel încât accesul la biroul de contabilitate să fie liber. De aici, au reuşit să fure cutia de valori grea de 300 de kilograme şi au dispărut cu cei 30.000 de lei care se aflau în interior. O parte din bani trebuia să ajungă la angajaţii primăriei şi profesorii din comună chiar în ziua următoare, când era stabilită data de salariu.

Au pus camere de supraveghere
„Noi tot aşteptăm să se rezolve dosarul, dar până acum nu ni s-a comunicat că ar fi fost găsiţi hoţii. Bugetul primăriei e tot pe roşu, că nu a fost găsit niciun vinovat pentru jaf. Vă daţi seama că nimeni nu e atât de bogat încât să scoată 30.000 de lei din buzunar şi să îi doneze primăriei. Oricum, noi ne-am luat toate măsurile de precauţie, astfel încât orice alt jaf să eşueze. Ne-am montat camere video de supraveghere, avem o alarmă mai bună, iar angajaţii au fost instruiţi să nu lase bunuri de valoare în primărie. Eu încă am încredere că o să fie găsiţi hoţii”, a spus Florentin Cristeţi, primarul comunei Giulvăz

Oamenii legii au reuşit să depisteze mai mulţi suspecţi în cazul seifului furat, dar nici unul dintre aceştia nu recunoaşte că ar avea vreo legătură cu jaful. Suspecţii, patru la număr, sunt autorii unor jafuri în zonă, dar până acum nu au fost condamnaţi. În cei trei ani de anchetă, hoţii nu au făcut prea multe declaraţii, însă zilele trecute le-au mărturisit anchetatorilor unde au aruncat seiful furat din Primăria Giulvăz. Cu ajutorul pompierilor, poliţiştii au localizat seiful greu de 300 de kilograme în râul Timiş. Ei s-au chinuit ore în şir să scoată caseta de valori la suprafaţă. Spre dezamăgirea tututor, seiful era gol. „Ancheta e mai complicată. Vă garantez că se lucrează la foc continuu pentru recuperarea prejudiciului”, a promis Andreea Cinteză, ofiţer de presă al Poliţiei Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite