Timişoara: O haită de dulăi agresivi terorizează un cartier al oraşului (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au fost atacate de câinii hămesiţi, ieri seară, două bătrâne au ajuns la Urgenţă, rănite grav la mâini, picioare şi la spate.

Bătrânele care au văzut moartea cu ochii au povestit că haita de maidanezi a sărit pe ele şi au fost muşcate de mâini, de picioare, de spate, câinii încercând să sfâşie chiar şi pieptul uneia dintre pensionare. Femeile spun că au fost salvate de un bărbat, paznic la un şantier din zona stăpânită de dulăi, care era înarmat cu un par.


Haita a luat în stăpânire o zonă din Calea Aradului. Femeile se plimbau lângă un şantier când au sărit pe ele câinii. „Au fost atacate de 20 de dulăi care le-au muşcat peste tot, pe picioare, pe mâini, pe spate. Praf le-au făcut”, a spus Nicolae Mutusan, unul din vecini. La faţa locului a sosit o ambulanţă care a transportat femeile la spital, unde au fost vaccinate împotriva turbării şi au rămas internate pentru a fi supravegheate de medici. Bătrânele susţin că haita care le-a atacat era formată din peste 30 de dulăi.


Un funcţionar nonşalant


Abia după acest incident grav autorităţile locale s-au trezit din somn. Şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Vasile Ciupa, s-a dus la locul incidentului pentru a „ancheta” cazul. Ciupa se spală însă pe mâini, cu nonşalanţă. „Femeile se plimbau pe un şantier. Câinii aparţin proprietarului”, a spus Vasile Ciupa. Firma Danyflor care se ocupă de ecarisaj în Timişoara nu face faţă numărului mare de câini. „Nu ştim ce câini au fost. După spusele unora, câinii au venit din şantier. Noi intervenim de fiecare dată când suntem solicitaţi”, a spus directorul Danyflor, Ionel Puşcaş.


Cartier terorizat


Timişorenii din zona în care câinii agresivi au atacat spun că nu este prima dată când se confruntă cu dulăii. „Câinii vin des. Dimineaţa, la ora 5.30, când mă duc la lucru şi seara, de la ora 11, trebuie să ai grijă să nu fi atacat. Vin de la blocurile noi. Cei de acolo preferă să ţină câini, în loc să angajeze paznici. Nimeni nu face nimic“, a spus Nicolae Popa, un alt locatar din zonă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite