Timişoara: 250 de şoferi teribilişti au intrat cu maşinile în tramvaie (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: 250 de şoferi teribilişti au intrat cu maşinile în tramvaie (VIDEO)
Timişoara: 250 de şoferi teribilişti au intrat cu maşinile în tramvaie (VIDEO)

Mijloacele de transport în comun sunt vânate de şoferii care nu le acordă prioritate.

250 de tamponări şi opt accidente cu pietoni au avut loc în prima jumătate acestui an, dintre care cinci s-au ales cu răni grave, iar trei au suferit contuzi, potrivit statisticilor Regiei Autonome de Transport Timişoara.

"În ce priveşte tamponările, într-un singur caz a fost vinovat vatmanul, aceeaşi situaţie înregistrându-se şi la numarul de persoane lovite de tramvai", a spus Cosmin Bradu, purtător de cuvânt al R.A.T.T.

Staţia de tramvai din zona Prefecturii Timiş este locul în care se întâmplă cel mai des astfel de accidente. "Şoferii forţează intersecţia, chiar dacă este o linie aglomeratp. De cele mai multe ori, vinovaţi sunt şoferii care vin dinspre Hotel Continental, spre Podul Decebal", explică comisarul şef Gheorghe Moldovan, de la Poliţia Rutieră Timiş. 

Peste 500 de tamponări în 2008

În Timişoara au loc peste 500 de accidente anual în care sunt implicate tramvaie. În 2008, au avuz loc peste 551 astfel de evenimente, potrivit statisticilor Regiei Autonome de Transport Timişoara.

"Cele mai multe sunt tamponări cu maşini din trafic. În 2008, din 532 de tamponări între tramvaie şi maşini, în o suta de cazuri vina a aparţinut vatmanilor. Totodată, am avut şi 19 accidente în care tramvaiele au lovit pietoni, accidente soldate cu un mort, patru raniţi grav şi 14 raniţi uşor, însă numai într-un singur caz a fost vinovat vatmanul de producerea accidentului", a spus Cosmin Bradu, purtătorul de cuvant al R.A.T.T.

Camionetă lovită de tramvai în faţa Prefecturii Timiş, 16 iulie:

Maşină lovită de tramvai, lângă Spitalul Militar, 1 iulie



Accident în lanţ cu trei tramvaie, în faţa Prefecturii Timiş, 26 iunie

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite