Timişoara: S-a renunţat la 600 de posturi de suplinitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: S-a renunţat la 600 de posturi de suplinitori
Timişoara: S-a renunţat la 600 de posturi de suplinitori

Peste 1.100 de posturi pentru suplinitori au fost scoase la concursul de titularizare de anul acesta.

Nicolae Robu, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara a anunţat, ieri, că 600 dintre locurile pentru suplinitori vor fi retrase din cauza crizei financiare. „Asta ar însemna că nu mai pot fi acoperite 600 de posturi de profesori”, a spus Robu.

Inspectorii şcolari confirmă

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş au confirmat acest lucru. ,,Este vorba despre posturile pe care am vrut să le dăm săptămâna viitoare. Acum nu mai putem să le dăm”, a spus Dumitru Tomoni, inspector general adjunct în cadrul ISJ Timiş.

Momentan, reprezentanţii ISJ caută soluţii pentru a rezolva situaţia cât mai repede. ,,Este adevărat, am primit o hârtie. Încercăm să lămurim situaţia, să convocăm o şedinţă cu toţi directorii de şcoli pentru a discuta de unde luăm posturile. Dorim să găsim soluţii cât mai repede”, a mai spus Dumitru Tomoni.

Nu se fac disponibilizări

Reducerea de posturi nu îi afectează însă pe profesorii titulari. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că nu vor avea loc disponibilizări. ,,Este vorba doar de locurile pentru suplinitori. Titularii nu sunt afectaţi în niciun fel”, a continuat inspectorul Tomoni.

Există posibilitatea ca o parte dintre aceste locuri să  fie la şcolile care au scos mai multe posturi la concurs, în eventualitatea constituirii unor noi clase. „Cel mai probabil locurile provin de la clasele care încă nu s-au format”, a spus Sorin Ionescu, inspector adjunct în cadrul ISJ Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite