Nume mari de supermarketuri pentru timişoreni. În curând primul magazin Lidl GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii au predat oficial lucrările la primului din cele patru magazine Lidl, din Calea Buziaşului. Pe piaţa timişoreană vrea să intre şi Cora, însă reprezentanţii firmei belgiene susţin că nu au găsit teren la Timişoara.

În foarte scurt timp, timişorenii vor putea face cumpărături într-un nou supermarket. După magazinele Real, Metro, Kaufland, Penny, Profi, Selgros, Auchan şi Caufland, a venit rândul celor de la Lidl să pătrundă pe piaţa timişoreană. Reţeau de magazine aparţinând grupului german Lidl&Schwrz a luat 67 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru a se lansa pe piaţa din România. Magazinul din Timişoara se va afla în zona Buziaşului, pe strada Liviu Rebreanu. Acesta este primul din cele patru magazine Lidl din capitala Banatului.

Magazinul va avea 1.270 de metri pătraţi, unde vor funcţiona trei depozite, un birou şi două toalete. Recepţia oficială la terminarea lucrărilor de construcţie a primului magazine Lidl din Timişoara a avut loc viner. „A fost construit la cele mai exigente standarde germane de calitate. Este primul dintr-o serie de patru magazine Lidl care se vor edifica în Timişoara”, au declarat reprezentanţii firmei de construcţii. În proiectul celor de la Lidl se află 70 de magazine în toată ţara. De menţionat că Lidl a preluat anul trecut compania Pludi Market cu magazinele Plus.


image
image
image

Vezi galerie foto cu primul magazin Lidl din Timişoara

Cora nu găseşte teren

Retailerul Belgian Cora încearcă de mai multă vreme să pătrundă pe piaţa din Timişoara. Cora a inaugurat în 2010 două nou magazine: la Bucureşti şi Baia Mare, însă în planul lor se află şi Timişoara. „Cel mai mult investim în România. Depinde unde găsim oportunităţi, unde găsim terenuri. De exemplu, dorim să investim în Timisoara, dar nu găsim teren”, a declarat Philippe Lejeune, director general Cora România.

Ultimul supermarket deschis în Timiş a fost al retailerului german Kaufland. Cel de-al 61-lea magazin se află la limita oraşului Timişoara, în comuna Dumbrăviţa. Timişoara se poate lăuda că este primul oraş în care s-a deschis şi un magazin Real, aparţinând grupului german Metro, în martie 2006. O altă veste privind marile magazine vine de la Selgros România, care şi-a propus în 2011 modernizarea magazinelor din ţară. Finalizarea proiectului este prevăzută pentru sfârşitul anului 2013, când toate magazinele Selgros vor fi remodelate după un model nou.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite