Timişoara: 40 de iranieni au făcut miting într-o sufragerie (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii comunităţii iranienilor din Timişoara s-au întâlnit la sediul Organizaţiei pentru Drepturile Omului.

Iranienii au fost dezamăgiţi de decizia autorităţilor timişorene care au refuzat să le elibereze autorizaţia pentru o manifestaţie paşnică în faţa Prefecturii. Aproximativ 40 de persoane s-au înghesuit într-o cameră de 4/4, pentru a aprinde lumânări în memoria celor ucişi la Teheran, de forţele de ordine iraniene. „Din păcate ne-au fost lezate drepturile de către Primăria din Timişoara. Am cerut o autorizaţie de manifestare paşnică între orele 14-15.30, dar au dat aviz negativ pe motiv că este avertizare de cod galben. Sută la sută e ceva politic la mijloc, altfel nu înţeleg”, a spus Masoud Javidikia, unul dintre cei care au iniţiat manifestaţia.

Supăraţi pe primărie
„Timişoara este primul oraş liber din România. Cum e posibil ca tocmai în oraşul unde a izbucnit revoluţia să nu ai dreptul la o manifestare pentru libertate şi împotriva unei dictaturi. Pentru că în Iran este dictatură”, a declarat unul dintre iranienii din Timişoara. „Să ştiţi că iranienilor din România le e frică să vorbească. Le e teamă să spună ce se întâmplă acasă. Mai ales studenţilor, care mai au treabă mereu pe la ambasadă, pentru vize”, a spus Ali, un alt protestatar.

Respingerea autorizaţiei de protest l-a înfuriat pe Teodor Raţiu, comisarul şef al Organizaţiei pentru Drepturile Omului. „Cererea pentru manifestarea paşnică a fost trimisă chiar de mine. Prin acest refuz se încalcă un drept al omului de a se exprima liber. În Iran se întâmplă lucruri cumplite. Aceşti oameni nu au vrut decât să aprindă nişte lumânări”, a afirmat Raţiu. Comisia de ordine Publică din cadrul primăriei a mai refuzat o autorizaţie de manifestare, în această iarnă, pentru musulmanii care doreau să fie alături de victimele războiului din Palestina. Şi atunci au invocat un motiv: cererea era făcută pentru ziua de vineri, la o oră când aglomeraţia în oraş este maximă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite