Cea mai veche stradă din Timişoara va fi blocată astăzi de personaje istorice (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărbătoarea Străzii Mercy
Sărbătoarea Străzii Mercy

Unul dintre evenimentele destinate culturii şi timişorenilor care vor să-şi amintească puţin de lucrurile simple începe astăzi, la ora 11.00. Strada Mercy va fi celebrată aşa cum trebuie de cei de la Asociaţia Culturală Ariergarda şi de timişoreni.

UPDATE, ora 12.05: A început sărbătoarea pe strada Mercy. Istoricul Ioan Haţegan a vorbit timişorenilor adunaţi despre specificul istoric al clădirilor într-o plimbare pe una dintre cele mai vechi străzi din Cetatea Timişoarei. Acum, Otilia Hedeşan, antropolog, şi Victor Newman, vorbesc timişorenilor despre oraşul vechi şi oraşul de azi.

image

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE

Sărbătoarea începe la ora 11.00 când, istoricul timişorean Ioan Haţegan, va spune povestea clădirilor din zonă. Amfiteatrul străzii va fi, de la ora 12.00, gazda unor prelegeri interesante susţinute de Otilia Hedeşan, antropolog şi de istoricul Victor Newman.

image

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE

La ora 13.00 studenţii de la Facultatea de Arte vor ieşi în stradă şi ei pentru a-i invita pe curioşi la atelierele lor de creaţie, care se vor întinde pâna la finalul evenimentului, la ora ora 17.00.

image

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE

În salonul de Muzică de pe strada Mercy vor concerta elevii de la Liceul „Ion Vidu" şi formaţia Percutissimo de la Facultatea de Muzică, de la ora 13.30.   La ora 14.30 vine rândul scriitorilor să sărbătorească strada Mercy cu un maraton de lecturi literare. Teatrul străzii va începe la 16.00 cu cei de la Teatrul de păpuşi Merlin

Rămâneţi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea ce surpriză a pregătit redacţia noastră pentru cei care vin pe strada Mercy.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite