Un spectacol fabulos pentru ajutorarea copiilor bolnavi de leucemie din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Pelea joacă un rol fabulos alături de Marius Manole
Oana Pelea joacă un rol fabulos alături de Marius Manole

În organizarea Mitropoliei Banatului şi Funaţiei Culturale Artmedia, se va pune în scenă spectacolul caritabil “Oscar şi Tanti Roz”. Acesta va avea loc pe 23 aprilie 2012, n sala Operei Naţionale din Timişoara

În momentul de faţă există în România peste 5.000 de copii diagnosticaţi cu leucemie, iar în fiecare an apar peste 500 de cazuri. Dintre acestea, mai bine de jumătate ajung să aibă parte de tratament în Clinica de Oncohematologie din Timişoara. Specialiştii de aici duc în fiecare zi o luptă grea: aceea de a salva nişte micuţi de la moarte. Şi de multe ori reuşesc. Să nu uităm însă că, dacă la nivel european rata de supravieţuire ajunge la 80%, în România mai bine de jumătate dintre copiii diagnosticaţi cu această boală mor din cauza lipsei aparaturii performante de tratare şi diagnosticare.
În organizarea Mitropoliei Banatului şi Funaţiei Culturale Artmedia, se va pune în scenă spectacolul caritabil “Oscar şi Tanti Roz”, după cartea lui Emannuel Smitd, una din cele mai emoţionante cărţi scrise vreodată. Acsta va avea loc pe 23 aprilie 2012, de la ora 18.30, în sala Operei Naţionale.

Scopul acestui proiect este achiziţionarea unui aparat de stocare în azot lichid a celulelor stem (model MVXC – 142) a cărui valoare se ridică la suma de aproape 15.000 de euro.

„Cu Oscar şi Tanti Roz teatrul redevine un spaţiu al excelenţei, unde spectatorii vin să vadă  adevărul. Spectacolul de la Teatrul Bulandra e unul profund, puternic şi tulburător despre viaţă şi moarte. Între <Dragă Dumnezeu> şi semnătura de final: <Te pup. Pe mâine!> este documentată viaţa unui copil de zece ani, care îşi trăieşte ultimele zile. Oana Pellea (Tanti Roz) este o combinaţie de fragil şi forţă, de tandreţe şi iubire necondiţionată care de la început te cucereşte. Cuplul pe care-l face cu Marius Manole (Oscar) are o chimie aparte, o sinceritate care lucrează organic asupra spectatorului. Cristina Casian (Bacon) şi Antoaneta Cojocaru (Peggy Blue) sunt două prezenţe care în ecuaţia spectacolului spun povestea speranţei”, spune Ioana Moldovan.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite