Tombolă de 33 de milioane de euro pentru renovarea spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectele depuse până acum pentru reabilitarea sau modernizarea instituţiilor medicale din Regiunea de Vest costă aproape dublu, comparativ cu suma alocată iniţial pentru acest tip de iniţiative. Tocmai de aceea, 5 noiembrie va fi ultima zi în care vor mai putea fi depuse proiecte pentru acest sector, proiecte care vo fi în rezervă.

Finanţările cerute până acum pentru instituţiile sanitare din Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara au depăşit cu aproape 90 la sută suma alocată iniţial pentru acest sector în Regiunea de Vest. Astfel, din 5 noiembrie depunerea proiectelor va fi suspendată.

Pentru „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate", în Regiunea de Vest, a fost alocată suma de 17, 59 milioane de euro. Doar cele 19 proiecte contractate sau în curs de evaluare, din cele 24 depuse pe acest sector, ajung la o valoare nerambursabilă de 33,35 milioane de euro, depăşind deja cu aproximativ 90 la sută suma alocată iniţial.  

Singura şansă a celor care mai speră la finanţări europene pentru a pune pe picioare secţii sau unităţi medicale în regiune este să depună proiectele până în 5 noiembrie 2010, ora 16.00, dată la care sesiunea de depunere va fi sistată. Astfel, toate proiectele de pe lista de aşteptare pot primi finanţare în condiţiile în care noi sume vor fi alocate pentru Regiunea de Vest.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite