1.300 de poliţişti şi jandarmi vor asigura buna desfăşurare a referendumului în judeţul Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă adevarul.es
Foto arhivă adevarul.es

Cu ocazia referendumului din data de 29 iulie 2012, între orele 07.00-23.00, la nivelul judeţului sunt constituite 589 de secţii de votare în 441 de locaţii a căror pază va fi asigurată de aproximativ 1.300 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră.

Distribuirea buletinelor de vot către secţiile de votare şi transportul acestora, după finalizarea procesului de votare, se va realiza sub paza organelor de ordine din cadrul structurilor MAI judeţene. La nivelul Inspectoratului de Poliţe Judeţean Timiş au fost constituite echipe care vor gestiona orice incident semnalat atât în municipiul Timişoara, cât şi în judeţ.

În ziua referendumului, vor fi amplasate, în zone importante ale judeţului Timiş, 27 de microfiltre de poliţie care vor acţiona în trei schimburi pentru prevenirea şi combaterea turismului electoral. În echipele de microfiltre vor fi angrenaţi poliţişti rutieri, de ordine publică şi lucrători I.S.C.T.R. din cadrul A.R.R.

Pentru noaptea de 29/30.07.2012, vor fi suplimentate forţele de ordine, în zona Biroului Electoral Judeţean, fiind angrenaţi poliţişti de ordine publică şi circulaţie, împreună cu jandarmi. Întreaga activitate din ziua referendumului va fi monitorizată de către Centrul Operaţional Judeţean, format din şefii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub directa coordonare a Instituţiei Prefectului.

Atât pe raza municipiului Timişoara cât şi în judeţ gestionarea ordinii şi liniştii publice va fi asigurată de către lucrătorii Ministerului Administraţiei şi Internelor care vor lucra în dispozitive curente de ordine şi siguranţă publică pregătiţi să intervină la orice apel de urgenţă 112 sau alte evenimente care ar perturba ordinea publică.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite