Au prezentat documente false la vama româno-maghiară de la Cenad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat două persoane din Serbia şi Siria care au încercat să iasă ilegal din ţară prezentând la controlul de frontieră documente de identitate  false.

La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, pe sensul de ieşire din ţară, s-au prezentat două persoane de sex masculin, care  s-au legitimat la controlul de frontieră cu două cărţi de identitate eliberate de autorităţile din Bulgaria şi respectiv din Belgia.

Având suspiciuni cu privire la documentele prezentate, poliţiştii au efectuat cercetări amănunţite ale celor două cărţi de identitate cu aparatura din dotare. În urma verificărilor s-a constatat că documentele sunt false total, neîndeplinind condiţiile de formă ale documentelor originale.

Din declaraţiile persoanelor a rezultat că aceştia sunt din Siria şi Serbia şi se numesc Hani H., în vârstă de 51 ani, respectiv Prvoslav S., în vârstă de 42 ani.

Hani H. a declarat că documentul de identitate pe care l-a prezentat la controlul de frontieră l-a obţinut de la o persoană necunoscută, în Turcia şi dorea să ajungă în Belgia.  Prvoslav S. a spus că documentul de identitate bulgăresc pe care l-a prezentat la frontieră l-a obţinut de la o persoană necunoscută, în Bulgaria, contra sumei de 300 euro şi dorea să ajungă în Viena.

Ambii au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră timişeni au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi bărbaţi şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecerea ilegală a frontierei de stat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite