Prelevare de rinichi şi piele la Timişoara. Moartea unui bărbat salvează vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara au realizat, noaptea trecută, cea de-a şasea prelevare de organe din 2010. Trei oameni pentru care singura şansă de a supravieţui o reprezintă un transplant de rinichi sau de piele au primit astfel o nouă speranţă la viaţă.

„După o intervenţie care a durat aproape patru ore, rinichii au plecat la Cluj, iar pielea a rămas la Timişoara, la Casa Austria", a declarat Dan Ilincariu, coordonator Transplant în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. Pentru prima dată în istoria spitalului timişorean, specialiştii bănăţeni vor realiza un transplant de piele de la un pacient aflat în moarte cerebrală.

Şanse la viaţă născute din moarte

Altruismul a şase familii din Banat a reuşit, anul acesta, să învingă suferinţa provocată de pierderea unei mame, a unei soţii sau a unui fiu. Pentru că aparţinătorii persoanelor aflate în moarte cerebrală au înţeles importanţa donării de organe, mai mulţi oameni au primit o a doua şansă la viaţă. Medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara au realizat astfel un număr record de prelevări de organe, într-un singur an.

„Oamenii au devenit mult mai receptivi în privinţa donării de organe. Totodată, în cadrul Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă este şi un colectiv, şi o organizare bună", a declarat Dan Ilincariu. Potrivit acestuia, peste 60 de persoane se află pe lista  de aşteptare de la Spitalul Judeţean din Timişoara, pentru un transplant de rinichi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite