Familia lui Paul Valută este hărţuită pentru moştenirea interlopului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape un an şi jumătate, procurorii urmăresc să blocheze toate bunurile aflate pe numele moştenitorilor interlopului craiovean, care a murit în ianuarie 2009, după ce a făcut greva foamei.

Soţia lui Paul Valută, Marta Petruţa Farid, şi cei doi copii ai interlopului craiovean, Fahemeh Jahani şi Dariu Farid Jahani, nu pot să folosească moştenirea primită de la Paul Valută. Asta deoarece procurorii şi BRD, vor să recupereze un prejudiciu de 600.000 de euro, din cele 2,2 milioane de euro, furate de trupa interlopului la începutul anului 2008.

Succesiunea a fost blocată de un an şi jumătate de către DIICOT. Paul Valută a murit în ianuarie 2009, după un an de arest preventiv, pentru că a făcut greva foamei, a slăbit 60 de kilograme şi a refuzat îngrijirile medicale. Cele şase persoane acuzate că sunt complicii săi în jaful de 2,2 milioane de euro din conturile BRD au fost eliberate din Penitenciarul Timişoara în iulie 2010, deşi sunt judecate pentru că au pus la punct un plan aproape perfect, reuşit să fure banii fără să întâmpine mari probleme.

Biţu Maria, Ors Sami, Paul Mânzu, Tunc Osman, Eugen Florescu şi celebrul interlop timişorean Doru Meosu se bucură de libertate, după ce au fost arestaţi la începutul anului 2008, în urma unei operaţiuni a poliţiştilor de la Crimă Organizată Timişoara şi a procurorilor DIICOT.

Cei şase au contestat arestarea lor de 50 de ori în instanţă, iar la ultimul termen de judecată Tribunalul Timiş a decis să-i elibereze.

Trupa condusă de interlopul Paul Valută a reuşit să fure cele 2,2 milioane de euro din conturile BRD cu complicitarea unei funcţionare a sucursalei din Craiova, care susţine că a fost şantajată şi ameninţată să transfere banii din conturile unei firme într-un cont al lui Paul Valută.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite