Cel mai rapid jurnalist timişorean de la volan s-a ales un set de anvelope de iarnă GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de a treia ediţie a Cupei Presei la Karting, desfăşurat în parcarea din Piaţa 700, a fost câştigată de Zoltan Pazmany, fotoreporter la ziarul Banater Zeitung.

Parcarea 700 din Timişoara şi-a schimbat radical aspectul. Red Motors şi Continental au amenjat aici un circuit profesionist de karting, pentru cea de a treia ediţie a Cupei Presei. 19 jurnalişti timişoreni au îmbrăcat combinezoanele de piloţi, şi-au pus casca pe cap şi au urcat în karturi, pentru a demonstra cine e "cel mai tare din parcare".



GALERIE FOTO

După lupte încrâncenate, având de trecut de calificări, semifinale şi finale, câştigătorul concursului a devenit Zoltan Pazmany, fotoreporter la Banater Zeitung.

Jurnalistul publicaţiei comunităţi germane, care conduce în viaţa de zi cu zi un microbuz VW Transporter de 22 de ani (cunoscut în oraş ca "hippievan", s-a urcat pentru prima dată într-un kart. Dar acest lucru nu l-a împiedicat să îşi demonsetreze măestria pe circuitul de viteză din Piaţa 700.

image

"Pentru prima dată am mers cu un kart. A fost greu de depăşit. Nefiind în pole position am aşteptat micile grelei ale adversarilor. În mod normal, pe drumurile publice merg atât cât îmi permite drumul, dar nu sunt vitezoman. Am persmis din 1993 şi nu am făcut niciun accident. A intrat o dată unul în mine, dar nu eu am fost de vină. Încerc să respect cât de mult posibil circulaţia, sa nu îi enervez pe alţii", a declarat Pazmany.

Premiul cel mare, pe care l-a câştigat Zoltan Pazmany, a constat într-un set de anvelope de la Continental.

Pe locul secund s-a clasat Andrei Boroşovici, prezentatorul matinalului de la TVR Timişoara, iar pe trei s-a clasat Alexandru Pancz, cameraman la Tele Europa Nova.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia intrării în vigoare, de la 1 noiembrie, a noilor etichete de pe anvelope. La startul competiţiei, Pedro Carreira, portughezul din fruntea Continental Timişoara, a urat succes jurnaliştilor, iar competiţia a fost supervizată de Andrea Raimondi, fost pilot de karting în Italia, care a deshis în urmă cu doi ani cea mai modernă pistă din vestul ţării, Red Motors.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite