Mark aşteaptă şansa pentru a duce o viaţă normală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru micuţul Mark Orban anii copilăriei nu au adus, ca în majoritatea cazurilor, joacă şi bucurie, ci mai mult tratamente şi spitale.

Mark Orban este un băieţel de doar şapte anişori, din Oradea, care a fost diagnosticat în 2004 cu leucemie limfoblastică, iar acum părinţii săi se chinuie să strângă cei 20.000 de euro necesari pentru un transplant. În ianuarie 2004, familia Orban primea o veste şoc: fiul lor Mark suferă de leucemie limfoblastică. Cu toate că a trecut printr-o perioadă de recesie, boala a recidivat în luna august a anului trecut şi s-a impus reluarea tratamentelor. „Anul trecut boala a recidivat şi a început un tratament aici la Oradea, iar între august 2009 şi luna ianuarie a acestui an a făcut tratament cu citostatice. Din februarie a avut probleme şi făcea febră de 39 de grade de patru ori pe zi şi a început un alt tratament. În martie a fost trimis la Timişoara şi de atunci este acolo sub tratament”, a povestit Aron Orban, tatăl băieţelului. Acesta spune că săptămâna trecută Mark a fost acasă pentru câteva zile, iar luni a fost nevoit să se reîntoarcă în spital.
„Dacă intră în remisie este eligibil pentru un transplant şi avem nevoie de 20.000 de euro care ar acoperi costurile operaţiei. Din aceşti bani noi am reuşit să strângem aproximativ un sfert, dar avem nevoie de ajutor”, spune Aron Orban.
Cei care pot şi doresc să îl ajute pe micuţul Mark o pot face prin donaţii în conturile deschise de familie la Bancpost, contul pentru donaţiile în Euro este RO76BPOS05007004933EUR01, iar pentru lei RO76BPOS05007004933RON01.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite