VOCEA VESTULUI: Justiţia care te trimite să mori de frig în pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot, redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot, redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

În timp ce doamna Codruţa Kovesi defilează la şedinţele de bilanţ ale Parchetelor regionale, un bătrân moare cu dreptatea în mână. În sertarele procurorilor subordonaţi doamnei Kovesi zace dosarul pensionarului Octavian Dumitrescu.

Timişoreanul este victima unor falsificatori care i-au vândut casa cu girul unui notar. Falsul s-a produs acum cinci ani. Escrocii nu au fost prinşi. Notarul, Carmen Rădulescu, nu a păţit, bineînţeles, nimic. Bătrânul a fost aruncat în stradă. Devenit boschetar, a încercat să-şi recupereze casa printr-un proces. Expertizele au arătat că s-a comis un fals grobian, aşa că prima instanţă i-a dat dreptate. Ultima instanţă însă, Tribunalul Timiş, a decis că apartamentul rămâne vândut.

Ajuns într-o stare deplorabilă, trăind în gări şi în pădurile de lângă Timişoara, Dumitrescu a insistat să-şi caute dreptatea. Aşa a descoperit că sentinţa care i-a pecetluit soarta de boschetar are pe ea două semnături de judecători falsificate. Numai un judecător, Emilia Cioabă, ştia de sentinţa care trebuia semnată de trei magistraţi.

Falsul comis în Palatul Justiţiei a devenit, acum doi ani, dosar la Pachetul Înaltei Curţi de Casaţie, al doamnei Kovesi. Doi judecători au arătat că semnăturile lor au fost falsificate. Există o expertiză care certifică falsul. Cu toate acestea dosarul putrezeşte într-un sertar. Între timp a trecut încă o iarnă, una foarte grea. Nimeni nu l-a mai văzut pe bătrânul transformat în boschetar de o gaşcă de escroci, un notar şi un judecător. Poate că gerul năpraznic din iarna aceasta i-a curmat suferinţa. Ar fi o uşurare pentru doamna Kovesi, care nu mai trebuie să certifice că justiţia este în România o mlaştină în care mori sufocat de escroci, cu dreptatea în mână.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite