„Despre oameni şi melci” a ajuns şi la Timişoara, alături de protagoniştii filmului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedetele din "Despre oameni şi melci" la Cinamacity din Timişoara
Vedetele din "Despre oameni şi melci" la Cinamacity din Timişoara

Vedetele celui mai nou film românesc, „Despre oameni şi melci”, au venit, aseară, la Timişoara, pentru a prezenta producţia şi în capitala Banatului

Monica Bârlădeanu, Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Ovidiu Crişan, Alina Berzunţeanu şi regizorul Tudor Giurgiu a fost prezenţi, aseară, la Cinemacity, la premiera filmului „Despre oameni şi melci”. Este una din cele mai savuroase filme româneşti, o tragi-comedie care pleacă de la povestea reală a unor muncitori de la începutul anilor 90, care află că fabrica lor intră în faliment.

Totul se schimbă când liderul de sindicat găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment. Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după “Legături Bolnăvicioase”, care a avut premiera în România în 2006.



“Ne şi amuza, ne şi intristează acest film. Pe mine mă intristează mai mult. La Timişoara am o stare specială. Nu am mai fost aici din 1995, de la Senatorul melcilor. Au trecut atâţia ani de când de la Timişoara a pornit iureşul din decembrie. E foarte ciudat că oamenii au uitat foarte multe lucruri. Acest film ne descoperă pe noi. Ia acel văl de pe noi, care funcţionează astăzi în ţărişoara noastră. Aşa ne-a zăpăcit starea asta de libertate, aşa zisa de democraţia, încât nu ne mai înţelegem pe noi înşine. M-am bucurat mult că a fost lume multă”, a spus actorul Dorel Vişan.

„Despre oameni şi melci” este o coproducţie româno-fracneză. Scenariul este semnat de Ionuţ Teianu, mutat în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

În film apare renumitul actor francez Jean François Stevenin şi fiului său, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori celebri din Franţa şi a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

„În perioada următoare o să mergem în Spania, Polonia şi la Chicago, la un mare festival în America. Am vrut sa lansăm în România, după să-l ducem afară”, a spus Tudor Giurgiu.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite