1 Mai cu cravate de pionier într-un sat din Timiş: “Mai lipsește doar discursul mobilizator al lui Ceaușescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O inedită petrecere de 1 mai are loc în satul Covaci, aflat la șapte kilometri de Timișoara. Evenimentul a fost intitulat de organizatori: “Să ne distrăm ca-n anii ăia”

Pentru a promova evenimentul, organizatorii au lipit afișe cu imagini retro din comunism și se așteaptă ca atrmosfera să fie ca pe vremea lui Ceaușescu. Ziua Muncii este sărbătorită în curtea pensiunii Anette cu mici, bere, frigărui, grătare, pălincă, vin și clătite.

M-am gândit că românii au uitat să se distreze. Lucrează 14 ore pe zi să își acopere creditele de la bănci pe 50 de ani. S-au făcut toți agenți de vânzări și funcționari la bănci. Nu mai există muncitori adevărați în România de azi. Ziua-n amează mare cafelenele din mall sunt pline, semn că oamenii nu au timp să lucreze”, a declarat Octavian Stăncioiu, organizatorul evenimentului.

De atmosferă se ocupă ansamblul folcloric condus de Ghiță Berinde. În pauzele artiștilor, în boxe răsună muzică patriotică. De altfel, petrecerea a început cu celebrul marș de 1 Mai muncitoresc. “Tot ce lipsește este un discurs mobilizator a lui Nicolae Ceaușescu. Am vrut să fie ca pe vremuri, fără să fiu nostalgic după comunism”, a mai spus Stăncioiu.

"Am venit pentru muzica patriotică. Pe vremea lui Ceaușescu eram copil. Așa că pentru mine era bine. Când ești copil nu te gândești la probleme", a spus unul din petrecăreți.

"Mama mi-a pus cravată și mi-a spus că așa trăiau oamenii înainte. Am vrut să fim ca oamenii de pe timpul lui Ceaușescu", a spus David, care are doar șapte ani.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite