Cu mortul în faţa blocului: se întâmplă în Timişoara, cel mai vestic oraş din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii unui bloc de pe Bulevardul Cetăţii au avut parte de o imagine şocantă, care nu are avea ce căuta într-un oraş civiliat. Doi preoţi au oficiat o slujbă la capătul mortului, timp în care rudele şi cunoscuţii s-au rugat pentru sufletul celui decedat.

Timişorenii din zona Cetăţii au fost martorii unui spectacol grotesc în această după masă. În faţa blocului de pe Bulevardul Cetăţii, la numărul 23, a fost scos un sicriu cu mortul în el, care era aşezat pe un suport improvizat, iar capacul era dat jos. Doi preoţi au oficiat o slujbă la capătul mortului, timp în care rudele şi cunoscuţii s-au rugat pentru sufletul celui decedat. Ritualul ar fi trebuit făcut la capelă sau casa mortuară, nicidecum în faţa blocului.

Se făcea că era ora 13.00, când mă pregăteam să iau prânzul. Atunci am auzit vocea unui preot. M-am apropiat de geam şi am constat că în faţa blocului meu este o înmormântare în toată regula. Totul a durat aproximativ 20 de minute”, a declarat Loredana Codruţ.

Tânăra şi-a luat aparatul şi a făcut o poză, pe care a postat-o imediat pe Facebook. Imaginea stârnit reacţii virulente în rândul timişorenilor, care nu îneleg cum într-un oraş de cinci stele, membră a Uniunii Europene, în 2012, se poate întâmpla aşa ceva. „E relevant pentru ţara noastră. Alte comentarii nu pot să fac”, a mai spus Codruţ.



Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite