Timişoara: SPECIAL/Cum a salvat trei vieţi moartea unui tânăr de 22 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: SPECIAL/Cum a salvat trei vieţi moartea unui tânăr de 22 de ani
Timişoara: SPECIAL/Cum a salvat trei vieţi moartea unui tânăr de 22 de ani

Medicii au prelevat organele unui tânăr accidentat pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara. Rinichii şi inima tânărului de 22 de ani din Bihor, aflat în moarte clinică, au ajuns la Târgu Mureş şi Cluj.

Citeşte şi:
Adevarul.it: Traficul de organe şi de fluide umane, dezvoltat prin comerţul electronic
Adevarul.es: Un medic îndeamnă spaniolii să-și doneze organele, dând exemplul unui român

UPDATE, ASTĂZI, ORA 14.00:
Oradea: Camera tânărului care a salvat trei vieţi a fost îndoliată

Citeşte alte detalii despre acest caz:

EXCLUSIV Un tânăr mort pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara ar putea salva alte vieţi

Medicii specialişti au venit să preleveze organele tânărului accidentat pe şantierul autostrăzii
Donatorul de organe, accidentat pe şantierul autostrăzii la Arad, este adus acasă
Muncitorul mort pe şantierul autostrăzii va salva alte vieţi

Trei pacienţi, pentru care singura speranţă de viaţă era, până ieri, găsirea unui rinichi sau a unei inimi cu care să fie compatibili, au fost salvaţi prin gestul unei mame din judeţul Bihor, care a fost de acord ca fiului său, aflat în moarte clinică, să-i fie prelevate organele. Accidentat joi pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara, Călin Iancu a fost adus de urgenţă la Spitalul Judeţean din Timişoara, cu un traumatism cranio-cerebral sever şi comă profundă.



Pentru că familia tânărului a fost de acord să doneze organele băiatului, medicii au făcut teste de compatibilitate, iar ieri dimineaţa echipe din Cluj şi Târgu Mureş au venit la Timişoara pentru a preleva, alături de specialiştii bănăţeni, inima şi rinichii pacientului aflat în moarte cerebrală.



„Ne-a impresionat profund mama băiatului, care, deşi e un om simplu, fără studii superioare, a înţeles cât de important este să doneze organele fiului său”, a declarat Dorel Săndesc, şeful clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Timişoara.

 

Pentru că pacienţii aflaţi pe listele de transplant din Timişoara nu erau compatibili cu tânărul bihorean, rinichii acestuia au fost duşi la Cluj, iar inima, la Târgu Mureş. „În aceste situaţii, timpul este deosebit de important”, a declarat Cosmin Opriş, unul dintre specialiştii de la Târgu Mureş. „Transplantul de cord se face la un tânăr, compatibil cu pacientul nostru”, a explicat Săndesc.

 

ITM Arad a început ancheta în cazul tânărului decedat într-un accident de muncă pe autostrada Arad-Timişoara

image
image
image
image
image
image

Familia aşteaptă să ştie cine e vinovat

După ce medicii din Timişoara au declarat decesul tânărului de 22 de ani care a murit strivit de un cofraj de fier de 300 de kilograme, inspectorii de muncă arădeni au început  ancheta. „Inspectorii au început deja verificările la faţa locului, dar şi discuţiile cu toate firmele implicate în lucrări în acel loc. Mama şi bunica (foto 3 jos) tânărului care a murit în accident (foto jos - dreapta in foto 1 si la 4 ani în foto 2) aşteaptă rezultatele anchetei, pentru a afla cine este vinovat de moartea acestuia.

   

Ancheta noastră se va finaliza  cu un raport ce va cuprinde toate concluziile cercetărilor noastre şi care va fi trimis spre avizare la Bucureşti”, a declarat  Ovidiu Jucu, director ITM Arad.
Acesta a mai explicat că pe acea porţiune lucrează mai multe firme, în subantrepriză, şi că primul lucru pe care inspectorii de muncă îl vor stabili este cui anume aparţine macaraua şi macaragiul care manevra panoul respectiv şi cine anume coordona lucrările. (Claudia Adjudeanu)

   

Inima şi rinichii tânărului intrat în moarte cerebrală vor salva o altă viaţă

Filmul prelevării organelor


Ora 11:30 Echipa de medici din Cluj-Napoca a ajuns, cu ambulanţa, la Spitalul Judeţean din Timişoara

Ora 13:40 Trei medici din Târgu Mureş au aterizat, cu elicopterul, la Spitalul Judeţean din Timişoara

Ora 15:30 Inima donatorului a fost prelevată de echipele mixte de medici din Timişoara şi Târgu Mureş

image
image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite