Miting pentru centura Timişoarei: „Un camion care coboară de pe autostradă face, până în Calea Şagului, patru ore. De la Budapesta până în ţară, sub patru ore“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă, la mitingul „Pentru centura Timişoarei”, la chemarea primarului Nicolae Robu.

Timişorenii nu s-a înghesuit la mitingul „Pentru centura Timişoarei”. Sub 200 de persoane s-au adunat la ora stabilită în Piaţa Victoriei, în timp ce pe scena din faţa Operei au făcut atmosferă DJ-ii Geo Da Silva şi Sean Norvis, care au compus şi piesa „Timişoara pentru centură”. 

Deşi cei mai mulţi timişoreni se plâng de tratamentul Guvernului, care ignoră proiectele judeţului care cotizează cu cea mai mare sumă de bani la bugetul centralizat, după Bucureşti. CNADNR a prezentat un plan de lucru, promiţând marea cu sarea, însă în loc de o finanţare concretă şi sigură, a oferit un proiect de finanţare de la Uniunea Europeană, pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020, care încă nici nu a fost depus. Nici măcar nu există certitudinea că este finanţabil acest proiect pe fonduri U.E. 

„Noi cerem ca finanţarea să se facă de la bugetul de stat, nu ca un moft, ci pentru că acesta este modul de finanţare care ne asigură cea mai mare viteză în realizarea acestui obiectiv. Dacă ne bazăm pe fonduri europene, pentru care nu s-a putut aplica până acum, se vor mai pierde ani poate. Timişoara riscă să fie prinsă de anul 2021, când va fi Capitală Europeană a Culturii, fără centură auto ocolitoare, cu toate consecinţele care ar fi dezastruoase şi pentru acest proiect, pentru imaginea României. Solicit să se înţeleagă lucrul acesta, mai ales în situaţia în care ani de zile Timişoara nu a primit finanţare pentru niciun obiectiv al său de la bugetul de stat, cu excepţia acelei sume de circa 1,1 milioane de euro, pentru spitalul de copii, cred că nu e nimic deplasat să solicităm prevederea a 120 de milioane de euro de la bugetul de stat, aşa cum s-au putut prevedea sume comparabile pentru oraşe mai mici, şi e foarte bine că s-au prevăzut. Vrem ca Timişoara să fie tratată corect”, a spus Nicolae Robu. 

Printre cei care au vorbit de pe scena din Operei a fost şi liderul sindicatului transportatorilor, Miron Sporea. „Un camion care vine de la Budapesta face, până la intrarea în ţară, trei ore şi jumătate. Un camion care coboară de pe autostradă să ajungă în Calea Şagului face patru ore. Nu cred că e normal lucrul acesta, nu cred că Timişoara trebuie să fie bătaia de joc a Bucureştiului. Şi dăm o grămadă de bani. Timişoara trebuie să fie o prioritate. CNADNR trebuie desfiinţată, este un cuib de viespi. Nu ne-au dat nimic niciodată, am luat cu forţa, Timişoara a luat cu forţa totul de la Bucureşti.  Trebuie să ne trezim toţi, e vorba că noi, camionagii, tiriştii, nu vrem să trecem prin oraş. Vrem să lucrăm liniştiţi. Avem contacte în toată Europa cu investitori. Data viitoare, vom veni cu camioanele, pentru că trebuie să audă cei de la Bucureşti că trebuie să fie prioritate centura”, a afirmat Miron Sporea.

CNADNR promite începerea lucrărilor la centura Timişoarei în perioada 2017-2018. Primarul Robu nu crede o iotă din această poveste

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite