Timişoara: EXCLUSIV/Românul cu cel mai mare ajutor de şomaj, peste 7.000 de lei, explică de ce încasează atâţia bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: EXCLUSIV/Românul cu cel mai mare ajutor de şomaj, peste 7.000 de lei, explică de ce încasează atâţia bani
Timişoara: EXCLUSIV/Românul cu cel mai mare ajutor de şomaj, peste 7.000 de lei, explică de ce încasează atâţia bani

Timişoreanul Mircea Ionescu  (53 de ani) este românul care încasează cel mai mare ajutor de şomaj, peste 7.000 de lei, aproape 1.700 de euro. Acesta a explicat reporterilor Adevărul cum a ajuns să încaseze cea mai mare indemnizaţie de şomaj din ţară.

Ionescu este un cunoscut om de afaceri timişorean, atât prin afacerile personale cât şi prin faptul că a ocupat în ultimii ani funţia de director general al Romtelecom Timişoara, filiala regională. 

Grecii l-au restructurat

Ionescu a intrat în şomaj din postul de director general al Romtelecom Timişoara, în cadrul programului de restructurare impus de patronii greci. Acesta este însă unul dintre cei mai bogaţi locuitori ai capitalei Banatului, proprietar al unui hotel de lux. Informaţia privind suma încasată de Ionescu drept ajutor de şomaj a fost confirmată astăzi de Pavel Kasai, director adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, după prezentarea ei în publicaţia economică Business Standard. Ionescu a declarat că va încasa această indemnizaţie timp de 15 luni, începând din aprilie 2009.

Mircea Ionescu: „Primesc doar ceea ce mi se cuvine”

„Eu nu fac altceva acum decât să primesc drepturile care mi se cuvin după ce am cotizat lunar, uneori cu 50.000 de lei la bugetul de stat”
, a spus Mircea Ionescu. Acesta a mai explicat că va încasa aproape 100.000 de lei în total dar susţine că au fost luni când a plătit şi 50.000 de lei impozite la stat pentru veniturile din funcţia de director general regional Romtelecom Timişoara.

Mircea Ionescu: „Bonusurile din februarie şi martie au ridicat veniturile”

Legea prevede că se calculează indemnizaţia lunară în funcţie de veniturile totale din perioada lucrată. Pe lângă salarii am primit în februarie şi martie bonus. Bonusurile sunt foarte mari, pot să dubleze salariul. În aprilie am ieşit în şomaj şi primesc indemnizaţie 15 luni. Suma publicată este cea corectă şi s-a calculat conform legii, după 28 de ani de muncă în care 20 am fost pe funcţie de conducere", a mai spus românul cu cea mai mare indemnizaţie de şimaj. 

Mircea Ionescu: "Dacă mă pensionam luam 2.400 de lei"

Am contribuit dintr-o companie privată. Cred că o discuţie publică este mai potrivită pentru securiştii care s-au pensionat cu 10.000 de lei pe lună. Eu am făcut un calcul al pensiei şi dacă mă pensionam luam 2.400 de lei”, a mai declarat Ionescu, în exclusivitate pentru reporterii Adevărul din Timişoara.

URMĂRIŢI pe timisoara.adevarul.ro detalii despre averea românului cu cel mai mare ajutor de şomaj din românia, timisoreanul Mircea Ionescu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite