A fost inaugurată prima stradă din România care se spală singură GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Văcărescu din Timișoara
Strada Văcărescu din Timișoara

Strada Văcărescu din Timișoara a devenit una din cele mai moderne artere din țară. Este prima stradă din România care se spală singură datorită sistemului de aspersoare, iar pe plan local, este prima arteră care are cablurile îngropate în subteran.

Lucrarea a costat aproximativ șase milioane de lei, cea mai mare parte din fonduri europene. “Cred că acum avem un drum civilizat. Este prima stradă din România care are posibilitatea să se autocurețe. Săptămâna trecută, a fost în vizită și Suzane Kastner, fosta vicepreședinte a Bundestagului, iar după ce a văzut această stradă a spus că și în Germania sunt încă rare aceste sisteme”, a declarat Gheorghe Ciuhandu, primarul Timișoarei.



GALERIE FOTO

De-a lungul străzii există câteva zeci de instalaţii de stropire. Puse în funcţiune, acestea spală perfect asfaltul. Ţâşnitoarele pornesc manual şi vor fi puse în funcţiune de cei de la RETIM după un program stabilit. Pentru rezultate mai bune, se va pune și un program de parcare alternativ, cum sunt de altfel pe numeroase străzi din oraș.

Pe strada Văcărescu s-au realizat locuri de parcare, s-au refăcut toată infrastructura de apă, canale, termoficare, telecomunicații, iluminat public, au apărut piste de biciclete, s-au reabilitat trotuarele și s-a schimbat mobilierul urban.

Strada leagă bulevardul Regele Carol şi bulevardul 16 Decembrie 1989, și este doar prima parte a lucrării de reabilitare din cadrul acestui proiect, care se va finaliza în 2014, în zona Gării de Nord.

Prima stradă din România care se spală singură există în Timişoara


Urmerază reabilitarea stărzii unde se află acum hala din Piața Iosefin, dar nu se începe până ce nu vor fi mutați toți comercianții în nou piață. Acest lucru se va întâmpla în două-trei luni. Apoi se merge până pe partea cealaltă, peste canalul Bega, unde este Elba, care urmează să se mute în Freidorf. Așa vom ajunge până în strada Gării, așa cum a fost în trecut, cam până în anii 60”, a spus Gheorghe Ciuhandu, primarul Timișoarei.

Aflat la una din ultimele acțiuni ca primar, Ciuhandu a fost asaltat de femeile din cartier au dorit un autograf ca amintire.

image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite