Timişoara: O hergelie cu 34 de cai a fost evacuată din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia de romi, care păştea animalele pe strada Anvers, a decis să îşi mute caii la ţară, pentru că a primit amenzi de peste 20.000 de lei de la poliţiştii comunitari.

Romii ţineau caii într-o curte aflată la marginea Timişoarei, iar vecinii au reclamat de luni în şir că nu mai pot să trăiscă din cauza mizeriei, dejecţiilor de la animale se scurgeau pe trotuar şi a mirosului era greu de suportat. 

„Caii erau crescuţi în condiţii necorespunzătoare şi fără toate documentele necesare. Proprietarii au fost amendaţi de zeci de ori, iar suma totală a sancţiunilor depăşeşte 20.000 de lei”, a spus Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara. 

Agenţii au supravegheat, astăzi, îndepărtarea cailor, deoarece romii au decis au decis să ia măsuri şi să-şi ducă animalele din zona respectivă.

Ei u încărcat cea mai mare parte într-un tir, un număr de 20 de cai, urmând ca şi restul să fie duşi în afara oraşului, în localitatea Beregsăul Mare, în care îşi vor deschide o fermă.

„Poliţiştii comunitari au supravegheat zona pentru ca persoanele care s-au ocupat de încărcarea cailor să păstreze curăţenia şi să strângă deşeurile rezultate, urmând ca şi locaţia de pe strada Anvers să fie verificată periodic pentru a nu exista probleme”, a mai spus Dana Seracin.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite