Grădiniţa în limba engleză din sufrageria unui apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriella Pavel răsfoieşte fotografiile cu micuţii care au învăţat la grădiniţa din sufragerie
Gabriella Pavel răsfoieşte fotografiile cu micuţii care au învăţat la grădiniţa din sufragerie

Zeci de copii au învăţat să vorbească engleză în minigrădiniţa din apartamentul unei timişorence. Gabriella Pavel, de 42 de ani, a avut una dintre cele mai frumoase meserii: a fost educatoare la ea acasă timp de aproape 15 ani.

Timişoreanca a obţinut în 1992 o autorizaţie de predare în limba engleză, care îi permitea să dea mediaţii, iar ideea de a da lecţii la ea acasă s-a transformat repede într-o minigrădiniţă. „Când am început, locuiam încă în casa părinţilor mei şi, cât timp ei au fost plecaţi în străinătate, acolo veneau copiii, în sufrageria lor. Apoi am închiriat un apartament doar pentru asta”, a povestit educatoarea.
Aşa a început povestea unei grădiniţe care a funcţionat, timp de 15 ani, într-o sufragerie. „Făceam o grupă de maximum 10 copii care veneau la mine de pe la patru ani şi cu ei mergeam până când plecau la şcoală”, a spus timişoreanca. 

Singura angajată
Programul micuţei grădiniţe nu era foarte diferit de cel al unităţilor şcolare de acelaşi gen ale statului. Părinţii îşi aduceau copiii la apartamentul Gabriellei dimineaţa la ora 9.00 şi se întorceau după ei la ora 13.00.  Diferenţa era că micuţii care făceau grădiniţa la bloc vorbeau limba engleză încă de mici. „De când intrau în apartament şi închideam uşa, vorbeam cu ei doar în engleză”, a spus timişoreanca.
Lecţiile erau interactive şi tehnologia momentului era folosită foarte des. „Mă bazam foarte mult pe imagini pe care le descriam împreună cu ei. Insistam foarte mult pe cultura generală, aşa că le puneam la video filmuleţe educative în limba engleză”, a povestit femeia. În plus, în sufrageria ei, timişoreanca era singura angajată. „Eu eram şi educatoare, şi directoare, şi femeie de serviciu”, a spus femeia. Educatoarea a renunţat la grădiniţă în urmă cu patru ani şi a fost angajată ca directoare a unei grădiniţe private.

Mobiler pe măsura grădiniţei
Sufrageria în care micuţii învăţau engleză, se jucau, colorau şi făceau şi serbări a fost dotată cu mobilă potrivită pentru cei mici. „Am investit să le ofer toate condiţiile de care aveau nevoie. Eu stăteam pe canapea, în faţa mea erau trei măsuţe cu scăunele şi mai aveam salteluţe mici pe care mai şi dormeau”, a spus Gabriella.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite