Firmele sârbeşti din zona Kikinda, interesate de Proiectul “Made in Banat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele din Banatul sârbesc vor avea eticheta Made in Banat
Produsele din Banatul sârbesc vor avea eticheta Made in Banat

La Camera de Comerţ şi Industrie din Kikinda a avut loc o întâlnire la care au participat partenerii din Serbia şi România care vor implementa proiectul "Made in Banat"

Camera de Comerţ şi Industrie Kikinda în calitate de partener şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, beneficiar şi partener coordonator al Proiectului “Made in Banat”, finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, a creat o reţea de cooperare economică transfrontalieră cu care s-a semnat Pactului de Cooperare între partenerii de proiect şi membrii reţelei.

Reţeaua va fi constituită din firmele selectate pentru a purta marca „Made in Banat”, organizaţiile reprezentate de experţii tehnici, organizaţii neguvernamentale, institute de cercetare, alte entităţi interesate să sprijine dezvoltarea competitivităţii economice şi să stimuleze colaborarea în regiunea transfrontalieră România-Serbia.  .

Printre cei care au participat la întâlnire au fost Consiliului Orăşenesc Kikinda care se ocupă de economie şi eficienţă energetică, Secretariatului pentru Dezvoltare Economică Locală şi Turismului Kikinda, preşedintele şi membri ai Asociaţiei Generale a Antreprenorilor din Kikinda, un expert marketing şi promovare al Primăriei Kikinda, reprezentanţii ai IMM-urilor din zona Kikinda. 

După prezentarea proiectului şi a strategiei de acordare a mărcii “Made in Banat”, a avut loc semnarea Convenţiei de Colaborare de către partenerii de proiect. 

Pactul va fi semnat ulterior şi de alte instituţii, organizaţii şi entităţi care doresc să sprijine IMM-urile din zona transfrontalieră în obţinerea mărcii. 
 

La dezbaterile care au avut loc la Kikinda  firmele prezente şi-au exprimat interesul pentru proiect şi pentru condiţiile de obţinere a mărcii „Made in Banat”, în domeniile reprezentate: industrie alimentară, pielărie, confecţii-tricotaje, structuri metalice şi echipamente, artizanat.

Reamintim că Proiectul “Made in Banat” a apărut din nevoia de a sprijini dezvoltarea unei economii competitive în regiunea transfrontalieră România-Serbia.  Se are în vedere creşterea competitivităţii producătorilor şi furnizorilor de servicii din regiunea Banatului istoric, prin promovarea produselor sub marca „Made in Banat”.

Proiectul a fost lansat la sfârşitul anului 2013 şi are o durată de implementare de 18 luni. 


Citeşte şi:

EXCLUSIV Povestea bănăţeanului care a ajuns să conducă din umbră Regatul Iugoslaviei

Povestea sârbilor din Banat. De la Sfântul Iosif de la Partoş la arhitectul noului Belgrad. La Timişoara a început să scrie cel mai mare romancier sârb

FOTO Pe urmele celui mai mare romancier sârb, care a crescut la Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite