Cel mai bun interpret la oud din lume va cânta la Festivalul Plai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzicianul armeano-american Ara Dinkjian este cunoscut ca fondator şi lider al grupului Night Ark, o formaţie de jazz care a spart multe bariere în anii '90. Instrumentul la care cântă este specific Orientului Mijlociu.

Ara Dinkjian este unul din marile nume ale scenei muzicale care vor cânta în Timişoara, la Festivalul Plai, în luna septembrie. La festival vor mai participa Misia, Trilok Gurtu şi Christoph Pepe Auer. Dinkjian va urca pe scenă cu oud-ul său în seara de sâmbătă, 11 septembrie, alături de Sokratis Sinopoulos - politiki lira, Vangelis Karipis - percuţie şi Nikos Kalatzakos - claviaturi, pian.

Limbajul muzicii

Dinkjian, născut în New Jersey în anul 1958, a debutat în muzică la numai cinci ani. În 1986 a înfiinţat grupul Night Ark. Compoziţiile sale au fost înregistrate de muzicieni de top, printre care Eleftheria Arvanitaki, Sezen Aksu şi Demis Roussos, în 13 limbi diferite, dovedind că, până la urmă, muzica este limbajul universal. Cu unul dintre hiturile sale, „Homecoming" (mai cunoscut în lume sub numele „Dinata Dinata"), a fost ales să închidă ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004.   

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite