Cercetaţi pentru că au dedus ilegal TVA de aproape 1.400.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Administratorul şi contabilul unei firme au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune. Cei doi nu au înregistrat în evidenţe veniturile şi, totodată, au înregistrat operaţiuni fictive prin care au dedus ilegal TVA.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus trimiterea în judecată a lui Valentin Săndulescu, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de evaziune fiscală, precum şi a lui Gheorghe Martin, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de complicitate la infracţiuni de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat in cauză pe parcursul urmăririi penale a reieşit următoarea că Valentin Săndulescu, în calitate de asociat unic si administrator al unei societăţi comerciale din Timişoara, în perioada ianuarie 2007 - iunie 2009, s-a sustras de la plata impozitului pe venit şi a TVA-ului către bugetul de stat, cu ajutorul lui Gheorghe Martin - în calitate de contabil al societăţii comerciale - neînregistrând în evidenţa contabilă a firmei venituri în valoare totală de 2.219.239 lei, obţinute în perioada antemenţionată, realizate din valorificarea unor importante cantităţi de cereale (deşi obiectul de activitate al societăţii era transport rutier de mărfuri intern şi internaţional). De asemenea, cei doi inculpaţi au înregistrat în contabilitatea societăţii operaţiuni fictive prin care s-a dedus ilegal TVA, cauzând prin aceasta un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 1.374.159 de lei.

În vederea recuperării pagubei produse, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au instituit sechestru asigurator asupra mai multor bunuri ale inculpaţilor (autoturisme, autoutilitare, imobil compus din teren şi casă).

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite