Timişoara: Un bărbat a fost decapitat de un elicopter (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din primele date, este vorba despre mecanicul care încerca să repare un elicopter folosit pentru stropiri în localitatea timişeană Folia. Acesta a fost decapitat de elice acum o oră şi jumătate, au precizat reprezentanţii IPJ Timiş.

Ucraineanul Avanian Karen, mecanicul decapitat de elicopter la Folia, avea 49 de ani şi era tatăl doi copii. A venit în România în 1996, şi a lucrat la o firmă ucraineană care a dat faliment şi, în 2008, a început să lucreze pentru firma West Service Avio din Sânandrei. Mâine ar fi trebuit să-şi prelungească permisul de şedere în România.


UPDATE ora 14.35, localitatea Deta

Mecanicul, Avanian Karen, este cetăţean ucrainean, iar elicopterul aparţine firmei SC Westcopter SRL, a spus Traian Luăoian, care este pilot şi proprietarul firmei. "Bărbatul nu şi-a asigurat distanţa faţă de elice şi a decedat", a declarat comisarul-şef Nicolae Rotaru de la Poliţia Deta. Potrivit aceleiaşi surse, elicopterul ar aparţine firmei S.C. WESTCopter SRL din Timişoara şi terenul pentru care se efectuau stropirile din elicopter ar fi al S.C. Voitim S.A.

UPDATE ora 16.00, localitatea Folia

Cadavrul mecanicului a fost ridicat de o echipă de medici legişti după ce la faţa locului au venit echipaje ale poliţiei şi parchetului local. Medicii de la spitalul orăşenesc Deta urmează să facă autopsia.

Pilotul elicopterului, Traian Lupoian, în vârstă de 45 de ani, a declarat că  accidentul s-a produs  în momentul în care a aterizat. "Nu l-am văzut că vine spre elicopter, dar după aceea l-am simţit în elice şi apoi am văzut că a căzut la pământ. Ce e viaţa de om? O miime de secundă", a declarat pilotul în această după amiază.

Pilotul a fost dus şi el la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta.

Procurorii cercetează cazul şi urmează să stabilească dacă este vorba despre un accident de muncă şi dacă ancheta va conduce la infracţiunea de ucidere din culpă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite