Asociatul "regelui" asfaltului din Banat, milionar de Top 500 Forbes, condamnat la închisoare în dosarul „Electrica II“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Lucian Caraiman a fost condamnat în dosarul "Electrica II", la cinci ani de închisoare. În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi fostul şef al Electrica Banat, Livius Milea, dar şi alţi directori din cadrul companiei, condamnaţi deja de două instanţe în dosarul "Electrica I". 

A fost inclus în Topul milionarilor din Forbes în 2010, cu o avere de aproximativ 24 de milioane de euro şi este asociat al firmei Confort, alături de „regele“ asfaltului, Georgică Cornu. Este vorba de omul de afaceri Lucian Caraiman, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Electrica II“. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi foştii directori ai Electrica Banat, Ioan Livius Milea, Gheorghe Erimescu şi Sorin Boc. Sentinţa emisă de Tribunalul Timiş nu este însă definitivă, fiind atacată deja cu apel, la Curtea de Apel Timişoara. 

Dosarul „Electrica II“ este, practic, o continuare a dosarului „Electrica Banat“, în care foştii directori ai Electrica Banat au fost condamnaţi deja de Tribunal şi Curtea de Apel, urmând să se mai judece doar recursul, la Curtea Supremă. În dosarul „Electrica II“, foştii directori sunt acuzaţi că i-au atribuit firmei deţinute de Caraiman şi Cornu o lucrare pentru care au primit foloase necuvenite.

Case renovate din şpăgi
Concret, rechizitoriul de trimitere în judecată a foştilor directori Electrica şi a lui Lucian Caraiman arată că „în schimbul mitei (n.a. primite de foştii directori), filiala Electrica Banat a încredinţat în mod nelegal către S.C. Confort S.A. contracte de execuţie a unor lucrări de reparaţii la căminul de nefamilişti al S.C. Electrica SA în valoare de aproximativ 700.000 RON şi a plătit către această societate preţul unor lucrări neefectuate sau supraevaluate“.

Procurorii au arătat că foştii directori ai Electrica au primit de la Lucian Caraiman, în schimbul contractului fraudulos, materiale de construcţii şi renovări ale locuinţelor. Spre exemplu, fostul director general al Electrica Banat, Ioan Livius Milea, a primit materiale de construcţii pentru vila din Sânandrei. Gheorghe Erimescu a primit termopane pentru apartamentul fiului, iar Sorin Boc şi-a renovat casa din Liebling cu materiale primite ca şpagă.

Prin sentinţa emisă de Tribunalul Timiş, judecătorii au dispus confiscarea unor sume echivalente cu bunurile primite mită. De asemenea instanţa a dispus cheltuieli de judecată de 12.000 de lei pentru fiecare inculpat. Lucian Caraiman nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite