Cele mai bune echipe de handbal de pe continent se întâlnesc la doi pași de România GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul European de Handbal masculin se va desfășura în Serbia, între 15 şi 29 ianuarie. Deși naționala României nu s-a calificat la turneul final, bănățenii pot asista la spectacolul handbalistic având în vedere distanțele scurte până la Vrsac sau Belgrad.

Au rămas trei zile până la startul Campionatului European de Handbal masculin, Serbia 2012, care se va desfășura în perioada 15-29 ianuarie. Vecinii s-au pregătit exemplar pentru această competiție și au pus la dispoziție patru orașe și cinci arene, toate aflate la cele mai înalte standarde. Belgrad, Niș, Novi Sad și Vrsac vor găzdui partidele celor mai bune echipe de handbal de pe continent.

Iată cele patru grupe:

GRUPA A: Polonia, Danemarca, Serbia, Slovacia (Arena Pionir – Belgrad)

GRUPAB: Germania, Suedia, Cehia, Macedonia (Cair Sport Centre – Niș)

GRUPA C: Franța, Ungaria, Spania, Rusia (Spens Sport Centre – Novi Sad)

GRUPA D: Croația, Norvegia, Islanda, Slovenia (Millenium Centre – Vrsac)

Partida de deschidere va avea loc duminică, 15 ianuarie, la Niș, între Germania și Cehia, din grupa B. Meciurile din semifinale și finale se vor disputa în cea mai mare arenă din Serbia, Belgradska Arena.

La îndemâna românilor

Pentru românii iubitori de handbal, toate partidele de la acest campionat european le sunt la îndemână, având în veder că cele patru orașe sunt la distanță relativ scurtă de Banat. Capitala Serbiei se află la 170 de kilometri de Timișoara, iar Vrsac este la doar 100 de kilometri. Pentru meciurile din faza grupelor D, de la Vrscac, prețurile biletelor variază între 10 euro și 95 de euro, în funcție de locuri, pentru un calup de două meciuri.

Iată cele cinci arene care găzduiesc meciurile de la Campionatul European

Millennium Center de la Vrsac a fost construit în anul 2001 și poate găzdui 5.000 de spectatori. Este arena pe care își desfășuară meciurile baschetbaliștii de la Hemofarm Vrsac, vice-campionii Serbiei. Millennium Center a găzduit și meciuri interesante din cupele europene, dar și meciuri din candrul europenelor de baschet din 2005.



GALERIE FOTO

Arena SPC Vojvodina din Novi Sad este o sală multifuncțională cu o capacitate de 11.500 de locuri. În cadrul bazei sportive, pe lângă sala mare, mai există o sală pentru hochei pe gheață, bazin pentru competiții aquatice, terenuri de tenis, amfiteatre, săli de conferințe etc. Construcția a început în 1981 și a fost inaugurată la Campionatul European de Tenis de masă. În 1987, aici s-a disputant finala Cupei Cupelor la handbal, între Cibona Zagrab și Scavolini Pesaro (89-74). În 2005 a fost gazda meciurilor din grupa D la europenele de baschet.



GALERIE FOTO

Cais Sport Center din Niș are 5.000 de locuri și este arena echipelor de baschet și volei Ergonom Niș. Vechea arenă din 1974 a fost reconstruită în totalitate în anul 2011, la standard internaționale, pentru a găzdui meciurile din cadrul Campionatului European de Handbal. Inaugurarea sălii a avut loc cu ocazia meciului de handball femini dintre Serbia și Grecia.



GALERIE FOTO

Pionir Arena din Belgrad are o capacitate de 8.150 de locuri. Acestă arenă găzduiește meciurile echipelor de baschet Partizan, Steaua Roșie și OKK Beograd. Arena a fost inaugurată în 1977. A găzduit meciuri din cadrul europenelor la baschet, iar aici au cântat și celebri rockeri de la Iron Maiden.



GALERIE FOTO

Cea mai mare arenă de sport din Serbia este Beogradska arena, care poate adăposti 22.000 de locuri pe scaune la meciurile de handball, volei și baschet. Primul eveniment public a fost campania electorală a fostului președinte jugoslav, Slobodan Miloșevici, care a vorbit în fața a 20.000 de oameni. A fost și ultima apariție în public a președintelui. A găzduit meciuri din cadrul Campionatului European de baschet, din 2005. Este arena echipei naționale de baschet. Beogradski arena a găzduit și finala concursului Eurovision din 2008. 



GALERIE FOTO

image
image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite