Părintele Popescu: “Cei care s-au destrăbălat în cluburi, în noaptea de Înviere, sunt lipsiți de educație”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preoții îndeamnă patronii de cluburi să țină închise localurile în noaptea de Înviere
Preoții îndeamnă patronii de cluburi să țină închise localurile în noaptea de Înviere

Sjujba de Înviere din bisericile ortodoxe s-a încheiat pentru mulți locuitori ai Timișoarei cu odistracție și beție pe cinste în cluburi și discoteci

Chiar dacă preoții îi îndeamnă pe credincioși să ducă acasă Lumina Sfântă de la biserică și să petreacă Paștele cu familia, în jurul mesei, mulți tineri au luat drumul cluburilor și discotecilor. Patronii au profitat și de această dată de moment să își rotunjească veniturile și au organizat, în noaptea de Înviere, o serie de evenimente tematice de Paște. Petrecăreții au avut la dispoziție o serie de oferte de concerte și distracție care au început din Vinerea mare și s-a terminat duminică, în zorii zilei de Paște.

Obiceiul de a merge la chef după Înviere este considerat nelalocul ei de către preoți, care susțin că oamenii ar trebui să se abțină de la păcatele lumești măcar în cele câteva zile din an.

Biserica ne îndeamnă să trăim bucuria Învierii în cadrul familiei, gustând tradiționalele bucate de Paște, cu cumpătare. Un credincios care a primit Lumina Sfântă, spirituală, se duce spre localuri publice, pentru a petrece în plăceri lumești, greșește. Cel mai frumos mod de a petrece astfel de noapte sfântă este acela al comuniunii cu cei dragi și reflectarea la însemnătatea pe care o are Paștele”, a declarat preotul paroh Ionel Popescu.

"Un proprietar de local va fi răsplătit triplu dacă va ține închis în această noapte"

Pentru mulți tineri, noaptea de Înviere înseamnă un motiv de beție, mulți venind abțiguiți bine chiar și la slujbă. Unii așteaptă cu nerăbdare, zgomotoși și veseli sfârșitul slujbei, pentru ca apoi să dea năvală la petrecerile “cu iepurașii” din cluburi.

Acești oameni nu sunt educați. Nu au educație religioasă din familie și școală. Neavând educație, ajung în anturaje de multe ori nocive. Este greu să se desprindă de modul acesta de petrecere a Paștelui, în locuri zgomotose”, a mai spus Popescu.

Preoții le sugerează și patronilor de cluburi ca pe viitor să se gândească să pună lacăt pe localurile lor în noaptea de Înviere. “Ar fi bine ca proprietarii de astfel de localuri publice să dea dovadă de comportament creștinesc și de credință. În primele secole creștine era interzisă petrecerea în sărbătoaarea Învierii. Un proprietar de local va fi răsplătit triplu dacă va ține închis în această noapte”, a declarat părintele Ionel Popescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite