Un copil de zece ani a căzut de pe acoperişul unui centru de plasament din Timişoara GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul a căzut pe acoperişul clădirii administrative a centrului de plasament
Copilul a căzut pe acoperişul clădirii administrative a centrului de plasament

Poliţiştii timişoreni au fost alarmaţi aseară, după ora 23.00, de un angajat al centrului de plasament de pe strada Căpitan Damşescu, că au dispărut doi copii. Aceştia au fost găsiţi pe acoperişul clădiri, însă când au încercat să coboare unul dintre ei a alunecat şi a căzut.

Mai multe echipajele s-au mobilizat aseară în căutarea micuţilor, însă fără succes. De abia în această dimineaţă, un educator a descoperit copiii pe clădirea centrului de plasament. În momentul în care i-a convins să se dea jos, unul din copii a alunecat şi a căzut. O ambulanţă a ajuns la faţa locului şi i-a acordat primul ajutor. Din fericire, copilul de zece ani s-a ales doar cu capul spart.



Galerie foto cu clădirea de pe care a căzut copilul

Copilul a căzut pe acoperişul clădirii administrative a centrului de plasament Copilul a căzut pe acoperişul clădirii administrative a centrului de plasament Copilul a căzut pe acoperişul clădirii administrative a centrului de plasament

"Am fost sesizaţi pe numărul 112 de un educator despre dis parţia celor doi copii. Toţi poliţiştii secţiilor din zonă au plecat în căutarea lor, dar nu au găsit nimic. Au fost descoperiţi dimineaţa pe acoperiş. De pe clădirea centrului de plasament se face trecerea pe un alt imobil. Când a încercat să se dea jos, băiatul de zece ani a căzut şi şi-a spart capul. Am demerat şi noi cercetările pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate", a declarat Andreea Cinteză, purtător de cuvânt al Inspectoratul Poliţiei Judeţene Timiş. Copilul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul "Luis Ţurcanu", pentru îngrijiri. Din fericire, copilul de zece ani s-a ales doar cu cucui şi câteva zgârieturi în zona feţei.

Cei doi copii erau în proces de reintegrare la mamă, iar incidentul s-a întâmplat imediat după vizita părintelui. Cei doi fraţi, în vârstă de 10 şi 11 ani, au încercat să evadeze de la centru, motivând că vroiau să ajungă la o mătuşă, iar de acolo la mama lor. "Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a demarat o anchetă. În prezent se strâng declaraţii de la educatori. Pot să spun că cei mici ştiau că nu au voie să se urce pe acoperiş, la centru sunt doi educatori care trebuie să supravegheze toţi copiii pe timp de noapte. Au primit vizita părintelui, iar apoi au participat la o petrecere de Helloween. Seara, înainte de culcare, educatoarele au făcut numărătoarea, însă, după ce au văzut că lipsesc doi copii au sunat la 112", a declarat Smaranda Marcu, purtător de cuvânt DGASPC Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite