Cel mai mare concurs naţional de vinuri se desfăşoară la Timişoara GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Experţii au de degustat 129 de vinuri înscrise în concurs
Experţii au de degustat 129 de vinuri înscrise în concurs

Un juriu format din experţi degustători, membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, a apreciat până acuma 63 de probe de vin din cele 129 înscrise în competiţie.

Cea de a VII-a ediţie a Concursului Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST se desfăşuară în aceste zile la Timişoara. Un juriu format din experţi degustători, membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, a apreciat de aseară 63 de probe de vin din cele 129 înscrise în competiţie. Timpul alocat a fost în medie de patru  minute pentru fiecare probă. Din totalul de cinci serii de vinuri, în prima parte a zilei au fost degustate două serii de vinuri albe şi una de vinuri roşii, ambele seci. După prânz, pe masa juraţilor au fost alte două serii de vinuri: albe aromate seci, roze seci, roşii seci, roşii demiseci şi demidulce.


Concurs VINVEST Timişoara

GALERIE FOTO

După prima zi de evaluare putem spune că avem în concurs vinuri corecte, lucrate cu mare acurateţe, apropiate din punct de vedere calitativ. Departajarea se va face prin calculul mediei aritmetice. Faptul că degustătorii au la dispoziţie în acelaşi timp toate probele dintr-o serie, adică au înşirate în faţă toate paharele cu vinuri permite o mai bună apreciere în evaluarea calităţii vinurilor”, a declarat preşedintele concursului, expert degustător Petre Badea.

Astăzi se desfăşoară cea de-a doua zi a concursului. Urmează să fie degustate alte 66 de probe de vin, iar sâmbătă, de la ora 11.00, în sala de expoziţii a Salonului VINVEST, va avea loc decernarea medaliilor şi diplomelor pentru probele câştigătoare.
Experţii degustători din juriul Concursului Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST sunt, în mare parte, oenologi  la marile crame, chimişti, dar şi un critic de vin.

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite