Ucigaşul cu Ferrari trage de timp la proces. Mama victimei sale: "Nu m-am dus la proces, mă aşteptam să se amâne"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelia Grămescu merge aproape zilnic la mormântul fiului său
Aurelia Grămescu merge aproape zilnic la mormântul fiului său

Mama tânărului ucis de bolidul medicului nu a mers la Craiova, ci a stat la mormântul băiatului. Judecarea recursului în cazul lui Adrian Cocoană a început, la Curtea de Apel Craiova, cu o amânare de două luni.

Aurelia Grămescu, mama lui Lucian Reja, tânărul ucis în 19 august 2008 de autoturismul Ferrari condus de Adrian Cocoană, nu a mers ieri la Craiova, pentru că se aştepta să se amâne judecarea recursului. A fost însă la cimitir, la mormântul băiatului său, unde a citit din actele de la dosar. Este singurul loc în care se simte mai liniştită, căci este mai aproape de fiul pierdut.

Aurelia Grămescu se aştepta la o amânare a recursului, însă nu una de două luni. „S-a amânat pe data de 14 noiembrie, pentru ca Adrian Cocoană să îşi poată pregăti apărarea. De parcă nu a avut timp trei ani. Avocaţii lui au depus motivele de recurs şi ce m-a deranjat cel mai mult e că au făcut plângere penală expertului criminalist care a întocmit expertiza de la locul accidentului. O să treacă patru ani până se va termina totul. Mă miram eu să meargă lucrurile mai repede. Au fixat următorul termen abia în noiembrie, peste două luni, să se lase frigul şi să îmi fie mult mai greu să ajung la Craiova, la proces”, ne-a spus mama îndoliată.

Astăzi se împlinesc trei ani şi două săptămâni de la teribilul accident produs pe Calea Aradului din Timişoara. Aurelia Grămescu ştie cu precizie numărul zilelor, căci din momentul în care şi-a pierdut fiul timpul s-a oprit în loc pentru ea. Atunci când nu e la Craiova, la proces, mama îndurerată este la cimitir, îngrijind mormântul, ducându-i lui Lucian flori şi aprinzând lumânări pentru sufletul lui. Tot ce mai aşteaptă e ca procesul să ajungă la final, iar Adrian Cocoană să fie pedepsit pentru fapta sa.

Patru ani de închisoare
Magistraţii de la Tribunalul Dolj, care au judecat apelul formulat în acest caz, au menţinut pedeapsa colegilor de la Judecătoria Craiova, respectiv de patru ani de închisoare cu executare. Au redus însă valoarea daunelor morale de la trei la două milioane de lei.

„Judecătorii şi avocaţii spun că nu este întemeiată cererea mea, că vreau să mă îmbogăţesc de pe urma morţii fiului meu. Cine şi-ar dori aşa ceva? Nu înţeleg de ce au micşorat daunele, întrunesc toate condiţiile. Nu înţeleg nici de ce nu i-au dat pedeapsa maximă, de şapte ani, ci una medie, de patru ani, din moment ce Adrian Cocoană este vinovat exclusiv pentru ceea ce s-a întâmplat. Mergea cu 130 km/h în centrul oraşului”, a mai spus Aurelia Grămescu.

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au ultimul cuvânt de spus în acest dosar. Decizia judecătorilor va fi una definitivă, care nu mai poate fi atacată.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite