Un cetăţean german cu mandat european de arestare a fost reţinut la frontiera română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Germania  pe numele căreia era emis manadat european de arestare, fiind acuzată că  şi-a rapit propriul copil, a fost depistată noapta trecută, de politistii de frontiera de la Cenad.

La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-au prezentat pentru a ieşi din România, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Germania, un bărbat şi o femeie care călătorea împreună cu un copil minor, toţi fiind cetăţeni germani.

Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, poliţişti de frontieră au constatat că pe numele femeii, cetăţeanul german Michaela-Dana K., în vârstă de 38 ani, era emis, la data de 15.08.2012, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de „răpire şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti emisă de o instanţă din Germania”.

Faţă de Michaela-Dana K., poliţiştii de frontieră timişeni au luat măsura întreruperii călătoriei, fiind predată unei echipe operative din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I.P.J. Timiş.

La frontiera de la Cenad a ajuns însă şi tatăl copilului, astfel că poliţiştii i-au încredinţat pe minor. Cetateanul german Jorg K., care s-a prezentat în punctul de frontieră, avea asupra lui o hotărâre judecătorească emisă de autoritatile germane, prin care copilul îi este încredinţat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite