Razie la cerşetorii din Timişoara. Află câte amenzi au dat poliţiştii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerşetori din Timişoara au fost ridicaţi de poliţiştii locali
Cerşetori din Timişoara au fost ridicaţi de poliţiştii locali

Reprezentanţii Poliţiei Locale au luat la pas străzile oraşului, pentru a-i găsi pe cei care cerşesc de la trecători. Paisprezece persoane au fost depistate în cursul serii de marţi, însă agenţii au dat şi amenzi.

Timp de câteva ore, poliţiştii locali au prins 14 cerşetori pe care i-au predat reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Comunitară. Aceştia trebuie să îi integreze în programele sociale. Copiii găsiţi cerşind pe străzi au fost duşi la Centrul de zi şi de noapte pentru copiii străzii de pe strada Ioan Slavici. Cerşetorii au fost prinşi în locurile lor preferate din oraş - zona Catedralei Mitropolitane, Piaţa Victoriei, parcarea Modex, Complexul Studenţesc, Piaţa 700, Gara de Nord sau Punctele Cardinale.

În plus, o parte dintre cerşetori s-au ales şi cu amenzi, opt în total, de câte 100 şi chiar 500 de lei. Printre cei sancţionaţi au fost părinţi care-şi trimiteau copiii la întins mâna, creând astfel mici reţele de cerşetorie.

Acţiunea poliţiştilor locali este sprijinită de RATT. Asta pentru că mijloacele de transport în comun sunt înţesate de cerşetori pitoreşti, care urcă la staţii mai importante din oraş. Astfel, angajaţii RATT asigură depistarea acestora, apoi transportarea lor pentru legitimare şi identificare.

REPORTAJ Viaţa în taberele de ţigani de la marginea Timişoarei. Vezi cum trăiesc nomazii, chiar sub geamurile blocurilor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite