Se pun bazele unei păduri la Livezile: se plantează 12.000 de puieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii sunt invitaţi să se alăture campaniei de plantare
Timişorenii sunt invitaţi să se alăture campaniei de plantare

Odată cu primăvara vin și faptele bune! Campania naţională de împădurire inițiată în toamna anului 2011 de EcoAssist continuă în şase judeţe din ţară.

ECO CLUB Timişoara coordonează acţiunea de plantare la nivelul judeţului Timiş. Cu această ocazie, timişoreni sunt încurajaţi să se alăture voluntarilor cu mic, cu mare, sâmbătă 31 martie, pentru a pune bazele unei păduri în comuna Livezile. Plantarea va avea loc pe o suprafață de aproximativ 2 hectare, unde vor prinde rădăcini 12.000 de puieți.

Persoanele interesate se pot înscrie pe site-ul www.ecotimisoara.ro şi pe pagina de Facebook a ECO CLUB Timișoara.

„Plantăm fapte bune în România” este programată a se derula pe o perioadă de 5 - 7 ani şi include acţiuni de conştientizare, de cartare şi de plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală.

În noiembrie 2011, s-au plantat în comunele timișene Dudeștii Vechi și Livezile 10.000 de puieți, pe o suprafață totală de 3,5 hectare, cu ajutorul a 600 de voluntari.

Campania are ca beneficii creşterea suprafeţei împădurite din ţara noastră, implicarea publicului larg într-o iniţiativă de anvergură în beneficiul comunităţii, valorificarea prin împădurire a terenurilor agricole degradate cât şi prevenirea alunecărilor, deşertificarii sau inundării prin plantarea pe terenuri cu astfel de riscuri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite