S-A FĂCUT DREPTATE! Bătrânul trimis de justiţie în pădure şi-a recuperat casa după o campanie de trei ani a ziarului „Adevărul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Dumitrescu, victimă a mafiei imobiliare
Octavian Dumitrescu, victimă a mafiei imobiliare

Magistraţii Tribunalului Timiş au reparat o gravă eroare comisă de colegii lor care au lăsat un bătrân fără casă. Octavian Dumitrescu şi-a pierdut apartamentul după ce un grup de escroci i-au luat casa cu acte false. Un complet de judecători de la Tribunalul Timiş a legalizat falsurile. După o luptă de trei ani, judecătorii Zorina Horvath, Dănuţ Diaconescu şi Casiana Seculi i-au dat bătrânului casa înapoi.

Citeşte şi:
Cazul bătrânului trimis de Justiţie să moară de frig în pădure

Totul a început în anul 2008. Octavian Dumitrescu a rămas fără nimic după ce un grup de escroci au profitat de naivitatea lui, i-au intrat în apartament şi i-au luat casa lăsându-l pe străzi. După ce a fost alungat în stradă, Dumitrescu s-a dus la poliţie, iar ancheta a scos la iveală faptul că vânzarea apartamentului s-a făcut la notarul Carmen Rădulescu, care nu a observat falsurile grosolane din buletinul în care apăreau o parte din datele lui Dumitrescu, dar poza escrocului care a vândut apartamentul unui cumpărător de bună credinţă.

Semnăturile judecătorilor, falsificate


Ajuns să doarmă în pădure, Octavian Dumitrescu a mers în instanţă, iar magistraţii Judecătoriei Timişoara i-au dat dreptate şi au anulat contractul de vânzare-cumpărare dintre escroci şi cumpărătorul de bună-credinţă. În recursul de la Tribunalul Timiş, magistraţii au anulat însă sentinţa judecătoriei şi l-au lăsat pe bătrân fără casă. A fost momentul în care „Adevărul” a relatat pe larg cazul lui Octavian Dumitrescu, iar ancheta jurnalistică a scos la iveală faptul că, din cei trei judecători ai completului care l-au trimis în pădure pe Dumitrescu, doi nu semnaseră sentinţa, semnăturile lor fiind falsificate. Unul dintre magistraţii căruia i s-a falsificat semnătura atunci a fost Dănuţ Diaconescu (foto jos).

Culmea ironiei: acelaşi judecător, două sentinţe



În urma articolelor publicate în „Adevărul”, avocatul Florin Kovacs a preluat cazul bătrânului şi l-a reprezentat în instanţă, gratuit. După mai multe încercări eşuate de anulare a contractului de vânzare-cumpărare, Kovacs a depus o cerere de revizuire a sentinţei prin care bătrânul era trimis în stradă. După ce s-a amânat de patru ori pronunţarea sentinţei, magistraţii au decis anularea deciziei dată în recursul de la Tribunalul Timiş. Din completul care a făcut dreptate în cazul lui Dumitrescu, a făcut parte şi Dănuţ Diaconescu, membru al completului care îl nenorocise pe bătrân. „Judecătorii au avut curajul să facă dreptate. Ideea de justiţie a fost înfăptuită prin această sentinţă. Sunt foarte fericit că am reuşit după atâta timp să-i fac dreptate acestui bătrân cu ajutorul nepreţuit al ziarului dumneavoastră. Dacă nu ar fi avut o atenţie din partea presei, soluţia ar fi fost alta”, a spus Florin Kovacs (foto).

image
image


Bătrânul nu ştie că a şi-a recuperate casa

În momentul în care a rămas fără casă, Octavian Dumitrescu avea puţin peste 60 de ani şi era în puterea vârstei. După ce a ajuns să doarmă în pădure, Dumitrescu a îmbătrânit brusc, iar durerea pierderii locuinţei i-a distrus sănătatea. Ajuns să doarmă pe timpul iernii pe la prieteni şi rude, Dumitrescu nu are nici măcar un telefon mobil. Singura posibilitate a lui Dumitrescu de a afla stadiul procesului era vizita la sediul redacţiei „Adevărul” din Timişoara. După sentinţa pronunţată, vineri, bătrânul încă nu ştie că şi-a recupera casa şi se poate întoarce în locuinţa furată de escroci. 

EXPERTIZA JUDICIARĂ

image
image
image
image

VIDEO: Înregistrarea unei emisiuni la postul local Europa Nova, din 2009, în care s-a prezentat cazul lui Octavian Dumitrescu

 

 

 

 

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite