Baroul Timiş intră într-o epocă nouă: 800 de avocaţi sunt aşteptaţi la alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epoca Lazăr Gruneanţu se află la final. Noul Decan al Baroului Timiş va fi ales pe 25 septembrie, la Sala Capitol.

Avocaţii din Timiş vor alege un nou decan la Baroului. Şi-au anunţat candidatura patru avocaţi: Anton Iuhasz, Călin Bot, Cristian Clipa şi Valeriu Răuţă. Unul dintre ei îi va lua locul lui Lazăr Gruneanţu, actualul decan care a s-a aflat la conducere timp de opt ani, acesta nemaiavând drept să participe la alegeri.

Alegerile vor avea loc pe 25 septembrie, la Sala Capitol, iar câştigător va fi desemnat cel care are 50 plus 1 voturi. Bătălia se dă între tabăra decanului Facultăţii de Drapt, Radu Motica, cea a lui Lazăr Gruneanţu şi cel al avocaţilor tineri, reprezentat de Anton Iuhasz, care promite că va schimba faţa ponosită a Baroului Timiş.

“Am sperat că lucrurile se pot schimbate din poziţia de consilier în Barou, unde am intrat în 2011. Dar nu se poate. Dorinţa mea este de a avea un decan cu normă întreagă. Doresc să schimb modul de conducere a Baroului şi voi aduce mai multă transparenţă. Există o stare de letargie a corpului nostru de avocaţi, fără prea mare speranţă de schimbare. Trebuie să existe un schimb de generaţii, care să aducă o mentalitate tânără”, a spus Anton Iuhasz.

Una din nemulţumirile avocaţilor este modul necolegial şi uneri sfidător în care sunt trataţi de o parte a corpului magistraţilor, atât în sălile de judecată cât şi în problemele auxiliare: arhiva, registratură sau audienţe.

Alaturi de dorinta mea de a impune un management transparent, comunicativ şi adaptat anului 2012. Vreau ca sediul Baroului Timiş să funcţioneze într-o clădire modernă. Acesta este acum într-un apartament de pe Blaga, care nu mai este funcţional nevoilor celor 800 de avocaţi. Vreau să fie un centru modern, cu amfiteatru, săli de conferinţe multifuncţionale. A venit vremea ca generatia celor ce au intrat în profesie după anul 1995 să modernizeze această veche şi frumoasă profesi. Pentru asta vreau să vină cât mai mulţi avocaţi la vot”, a mai spus Iuhasz, care a a terminat Facultatea de Drept din Timişoara, în 1997.

O altă problemă a avocaţilor este legată de Vila Avocaţilor de la Văliug, care, conform spuselor lui Anton Iuhasz, este o gaură neagră în care s-a investit fără rost.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite