Noua autostradă Arad-Timişoara deja are nevoie de reparaţii: în unele locuri se circulă cu 60 de kilometri pe oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada neterminată are nevoie de reparaţii
Autostrada neterminată are nevoie de reparaţii

Explicaţia constructorilor a fost aceea că autostrada nu a fost încă predată oficial, ea nefiind terminată în totalitate. În zonele în care se lucrează au fost introduse semne care limitează viteza la maxim 60 de kilometri pe oră

Autostrada Arad-Timiş, terminată în urmă cu câteva luni, este deja plină de crăpături şi denivelări. Porţiunea de 32 de kilometri, dată în folosinţă în luna decembrie 2011, în prezenţa fostului prim-ministru Emil Boc, necesită reparaţii. Explicaţia constructorilor a fost aceea că autostrada nu a fost încă predată oficial, ea nefiind terminată în totalitate. Aşa se face că, din lipsa scurgerilor, apa s-a infiltrat sub asfalt, generând crăpături în zonele cu poduri.

Au apărut iniţial două denivelări, care la viteze mari pot pune în pericol şoferii aflaţi în trafic. Am solicitat un control pe toată autostrada şi s-a descoperit că mai există şi alte porţiuni, toate la îmbinările de la poduri şi viaducte. În aceste locuri, unde se lucrează, se circulă pe o bandă“, a declarat Theodor Tudor, şeful biroului Poliţiei Autostrăzii Vest.

În zonele în care se lucrează au fost introduse semne care limitează viteza la maxim 60 de kilometri pe oră. "Să ştiţi că autostrada aceasta nu funcţiona la capacitatea maximă. Până acum viteza maximă a fost de 100 de kilometri pe oră, pentru că nu a fost preluată de beneficiar. Acum sunt zone unde se circulă cu 60 de kilometri pe oră", a mai spus Theodor Tudor.

Reparaţia autostrăzii trebuie să se încheie până la sfârşitul acestei luni, când urmează să aibă loc şi predarea oficială.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite